in

Italianul care a ucis un român pentru a ȋncasa asigurarea, condamnat la ȋnchisoare pe viaţă

O singură şedinţă, pe 1 iulie, şi o deliberare circa o oră le-au fost suficiente judecătorilor de la Curtea cu juri din Venezia pentru a confirma condamnarea la ȋnchisoare pe viaţă a lui Valerio Tancredi Volpe, de 38 de ani (foto 1), care şi-a ucis un angajat român pentru a-i ȋncasa asigurarea de viaţă.

A fost confirmată şi plata daunelor pentru rudele victimei, ȋn valoare de 650.000 de euro.

Volpe, aflat ȋn ȋnchisoare de pe 10 iunie 2008, trebuia să răspundă pentru uciderea şoferului român Adrian Cosmin (foto2), de 29 de ani, omorât ȋn noaptea de 7 iunie la Cavaion (provincia Verona). Mobilul crimei a fost asigurarea de viaţă pe care Cosmin a fost pus să o semneze cu puţin timp ȋnaintea morţii sale.

Film de groază

Criminalul, ȋmpreună cu concubina sa, Cristina Nervo (foto 1), l-au invitat pe Cosmin acasă la ei, şi i-au dat o cafea cu somnifere. Apoi l-au dus pe român ȋntr-o zonă izolată, i-au adus şi maşina şi i-au dat foc. Tânărul a murit din cauza combinaţiei ucigaşe dintre somnifer şi intoxicaţia provocată de fum.

Inainte de a muri, românul le povestise părinţilor ȋnţelegerea făcută cu patronul său: Volpe ȋl angaja dacă semna o asigurare pe viaţă, avându-l ca beneficiar chiar pe italian.

Soţia lui Volpe a fost cea care a recunoscut, ȋn cele din urmă, cum au decurs lucrurile, dând vina pe concubinul ei. Mamă a unui copil mic, italianca a fost deja condamnată, pe 30 ianuarie, la 15 ani ȋn apel, după ce ȋn primul grad a fost condamnată la 20 de ani cu procedură abreviată. Curtea din Venezia a confirmat acum sentinţa de prim grad a Tribunalului din Verona de pe 22 martie 2010.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Schengen, în pericol! Danemarca reia controlul la frontiere

Ultimă oră/ Accident rutier ȋn Sardinia, trei turişti români şi-au pierdut viaţa