in

Italienii sunt creativi pentru că sunt un amestec de etnii

Creativitatea italienilor este rodul multelor etnii care se amestecă în țara noastră. De acest lucru este convins președintele Institutului Treccani, Giuliano Amato. Fostul premier a luat cuvântul la prezentarea cărții “Il silenzio sugli innocenti” a lui Luca Marini, dedicat măcelului comis în iulie 2011 în Oslo și Utoya, în Norvegia, de Andres Breivik în numele luptei împotriva multiculturalismului.

“Italienii – a explicat Amato – nu sunt creativi datorită prezenței emisarului lui Dumnezeu. Ci tocmai în virtutea faptului că italienii provin dintr-un mixt de etnii în centrul zonei mediteraneene. Discuția privind ius soli – a adăugat – astăzi nu ar exista dacă legea mea, în așteptarea finanțării de la Trezorerie, nu ar fi “prins” sfârșitul guvernului Prodi în 2007”.

Istat: “Criza crează competiție între italieni și străini”

Giuliano Amato făcea referire la un proiect de lege aprobat când era ministru de Interne. Înjumătățea de la zece la cinci ani timpul pentru naturalizare și recunoștea cetățenia copiilor născuți în Italia din părinți regulamentari rezidenți de cel puțin cinci ani. La prezentarea cărții au intervenit și secretarul Psi Riccardo Nencini și secretarul general al Cgil Susanna Camusso.

Potrivit lui Nencini “este necesar pricipiul ius soli cu reguli clare. Condiții prin care să se extindă dreptul de cetățenie persoanelor născute în Italia”. Camusso speră la un “ius soli fără condiții. Vrem să imităm Statele Unite privind multe lucruri, dar nu le imităm privind ius soli”.

“Problemele apar când există un sentiment de apartenență la locul și nu la comunitatea care îl trăiește. și celor cărora le este teamă că se vor organiza nave săli de naștere pentru aducerea pe lume a copiilor în Italia, trebuie să li se răspundă cu regularizarea fluxurilor migratorii”.


Şansa tinerilor italieni: emigrarea în Germania

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Forza Nuova: „Dați de muncă mai întâi italienilor”

A dat foc mașinii cu români înăuntru