in

”L-am văzut pe Andrei făcându-le bucăţi”. Mărturia şocantă a iubitei criminalului de la Albaredo

«La început el şi-a atacat mama, însă nu a murit imediat când el a încercat să o stranguleze. Apoi a luat un cuţit şi i-a tăiat gâtul. Am început să transportăm mai întâi picioarele, apoi am introdus corpul mamei într-o geantă cu rotiţe, după am transportat-o pe sora lui. ».

Astfel începe interviul acordat emisiunii Observator de la Antena 1 de Loredana N., iubita de 17 ani a lui Andrei Filip, care pe 13 februarie şi-a ucis mama, Mirela Bolan (40 de ani, îngrijitoare), şi sora vitregă, Larisa Elena (11 ani).

«Andrei m-a ameninţat, spunând că dacă nu îl ajut să ducă corpurile mamei şi surorii, mă va ucide. Eu, de frică, am făcut tot ceea ce mi-a spus să fac».

Este numai una dintre dezvăluirile şocante ale fetei privind crima de pe 13 februarie, comisă în culmea unei discuţii aprinse, când Andrei şi-a ucis mama şi sora la Albaredo d’Adige (Verona).

Fata se dusese să locuiască acolo în ianuarie, adusă în Italia de Andrei după o călătorie în ţară, însă prezenţa sa nu a făcut altceva decât să amplifice neînţelegerile în familie. Mai mult, chiar le-a făcut să explodeze.

Mirela o acuza că nu o ajută cu multele treburi domestice şi chiar a acuzat-o de dispariţia unor obiecte din casă. Fiul îşi apăra cu orice chip iubita, pe care o cunoscuse cu câteva luni înainte în România. Şi tocmai acolo s-au dus cei doi îndrăgostiţi în ziua succesivă masacrului.

Andrei s-a întors apoi în Italia, sigur că nu poate fi suspectat, însă a cedat după câteva ore de interogatoriu, mărturisind în faţa carabinierilor dublul omor al mamei şi surorii şi ascunderea cadavrelor acestora.

În schimb, fata a rămas în România, la loc sigur. Jurnaliştii s-au dus după ea în judeţul Neamţ, unde trăieşte cu tatăl. Tânăra a vorbit cu răceală în faţa camerelor de filmat. Povestirea privind crimele este deosebit de lucidă, şi detaliile sunt cu adevărat înfiorătoare, chiar dacă trebuie amintit că pe moment nu sunt confirmate de investigaţii.

«La început Andrei a atacat mama, însă nu a murit imediat când a încercat el să o stranguleze. Apoi a luat un cuţit şi i-a tăiat gâtul». Iubita tânărului ştia bine că prezenţa sa provoca certurile dintre Mirela şi Andrei, până la tragicul epilog din acea sâmbătă seara. «Cearta a început şi fiindcă eu nu-i plăceam mamei lui şi voia să mă alunge din casă. Şi din motive legate de bani. El, fiindu-i frică să nu mă piardă, a făcut acest lucru».

Vorbeşte în faţa camerei de luat vederi în compania tatălui, apoi afirmă că a încercat să oprească mâna ucigaşă a iubitului, pentru ca să nu se năpustească şi asupra micuţei Elena, de care probabil se ataşase foarte mult, dat fiind că în ultima vreme se ducea mereu să o ia de la şcoală.

«După ce şi-a ucis mama, a coborât jos la soră. Eu am fugit după el ca să nu-i facă rău».

Emisiunea Observator povesteşte că Elena, după ce l-a văzut pe frate acoperit de sânge şi a înţeles în câteva secunde ce s-a întâmplat, l-a implorat pe Andrei să o lase în viaţă. «Fetiţa i-a spus: sunt sora ta, nu-mi fă rău», dezvăluie, tot la televiziunea românească, tatăl fetei de 17 ani, un detaliu pe care probabil i l-a spus fiica. Însă Andrei nu a avut pic de milă pentru acea fetiţă de 11 ani pe care o numea soră.

«A ucis-o sub ochii mei – continuă – a strangulat-o, apoi s-a dus la bucătărie şi a luat un cuţit mare». Tocmai acel cuţit pe care românul l-ar fi utilizat pentru tăierea corpurilor victimelor, obiect pe care iubita i l-ar fi dat, unica sa „pată” potrivit declaraţiilor date de asasin judecătorului. De altfel, Andrei le-a spus anchetatorilor că a făcut totul de unul singur. Astăzi ştim că nu e aşa.

Totuşi, iubita confesează că a luat parte la ascunderea cadavrelor şi la curăţenia la locul crimelor, numai din cauza ameninţărilor primite şi a acelei «frici de a muri» apărută după ce a asistat la nebunia comisă de iubit. Din acest motiv l-a ajutat să pună corpurile fără viaţă în valize, şi să scape de acestea runcându-le în râu. Am început să transportăm mai întâi picioarele, apoi am introdus corpul mamei într-o geantă cu rotile, după am transportat-o pe sora lui».

Apoi cei doi au încercat să şteargă urmele din casa ororilor. «Andrei a ars în garaj cârpa pe care a folosit-o la spălat», îşi aminteşte fata. Aici se încheie mărturia, situaţia sa este urmărită de carabinieri în numele Procuraturii de pe lângă Tribunalul pentru minori din Venezia. Nu este exclus ca în scurt timp să fie adusă în Italia pentru a clarifica cele întâmplate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mihaela Chioariu, o româncă din Torino pasionată de literatură: ”Pot să scriu şi-n vârf de munte”

Roma – Teatrul Tendastrisce, spectacol dedicat mărțișorului și zilei de 8 martie: ”Împreună pentru a ne cunoaște mai bine”