in

La Repubblica: “Bătăi în locul salariului”

Lucra ca zidar pentru a construi o clădire de birouri la Milano, în zona San Siro, şi noaptea dormea pe şantier, într-un container. Însă când Ion Carlon, de 50 de ani, muncitor român, s-a dus la patronul italian al firmei pentru a cere să i se plătească salariul şi restanţele de 30.000 de euro, nu a fost ascultat, scrie La Repubblica.

Şi după ce a încercat să se adreseze sindicatului pentru a-i fi apărate drepturile, a fost agresat de “stăpânul” său. Medicii de la spital l-au tratat, diagosticâ ndu-i traumatisme şi răni vindecabile în două luni.

Aceasta este ceea ce se spune în denunţul pentru leziuni personale prezentat la chestură de muncitorul român, asistat de Filca-Cisl, care pe 11 octombrie l-a întâlnit şi pe angajator, care la rândul său a depus plângere pentru ameninţări.

Potrivit muncitorului, în urm cu câteva luni a început să nu mai primească salariu. Muncitorul susţine că restanţele acumulate au ajuns la 30.000 de euro, în timp ce alţi doi colegi de-ai săi ar fi avut de primit restanţe de 15.000 şi 12.000 de euro.

“Au venit toţi trei la noi – povesteşte Fabio del Carro, sindicalist la Filca-Cisl – ne-au expus situaţia şi noi, aşa cum se face în aceste cazuri, am scris angajatorului convocându-l pentru a încerca să rezolvăm în mod amiabil chestiunea”. Însă patronul şantierului a avut o dispută verbală, apoi fizică cu muncitorul.

Le-a explicat sindicaliştilor motivele sale: “I-am dat un împrumut cu luni în urmă şi din acest motiv nu era retribuit”. Magistratura va face anchete acum pentru a clarifica dinamica faptelor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cântăreaţa Ionela Prodan, candidată PSD în diaspora

Inna, huiduită în SUA. A întârziat 4 ore la concert şi a înjurat DJ-ul