in

MAE: „Damian Florin a fost reprimit la muncă” în urma demersurilor Ambasadei României la Roma

Potrivit unui comunicat al MAE, Florin Damian, românul care şi-a dat foc în piaţa Quirinale, fusese reintegrat la locul de muncă şi primise o locuinţă socială din partea primăriei locale.

"Ambasada României din Roma urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a cetăţeanului român Florin Damian, care şi-a dat foc joi la Roma, în faţa Palatului Quirinale, sediul preşedinţiei Republicii Italiene"- se arată în comunicat.

"La data de 18 octombrie 2012, coordonatorul Secţiei Consulare Române din Roma s-a deplasat la Spitalul Saint Eugenio din Roma pentru a îl vizita pe cetăţeanul Florin Damian. Din discuţiile avute cu medicii, în îngrijirea cărora acesta se află, a rezultat că este în afara oricărui pericol şi că arsurile nu sunt grave, urmând ca acesta să se recupereze. Cetăţeanul Florin Damian are un litigiu de muncă ce durează de mai mulţi ani şi a reclamat sau a acţionat în judecată mai multe instituţii, a intrat în greva foamei la Strasbourg şi a apelat de mai multe ori autorităţile italiene, timp de mai mulţi ani, pentru rezolvarea problemelor sale. Î

În urma demersurilor efectuate de Ambasada României în Italia şi de Consulatul General Torino, cetăţeanul Damian Florin a fost reprimit la muncă în cadrul firmei la care lucra, iar familia Damian a primit o casă socială de la primăria locală. Firma la care lucra a luat măsuri pentru plata către petent a salariilor indicate în statele de salarii valabile pentru perioada februarie 2005 – ianuarie 2010, semnate de acesta".

Diplomaţie originală: Cum îi dădea de treabă Ambasadorul Răzvan Rusu ministrului Justiţiei, Angelino Alfano

Reamintim că, în decembrie 2009, fostul ambasador Răzvan Rusu a trimis o scrisoare consilierului diplomatic al ministrului Justiţiei de atunci, solicitând ca Florin Damian să fie primit în audienţă.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scriitorul Adrian Munteanu, premiat la Târgul Internaţional de Carte de la Milano

Ne aşteaptă o iarnă a scumpirilor