in

Manifestație de solidaritate la Marino, pentru un român bătut de patron

Circa patruzeci de români care fac parte din Asociația Antica Dacia au participat duminică, la 17.30 la Marino, în apropiere de Primărie, la o manifestație de protest pentru că un muncitor român de 19 ani a fost agresat de angajatorul său, relatează Il Messaggero.

Episodul s-ar fi întâmplat cu două zile în urmă, când muncitorul, angajat regulamentar, a cerut să fie plătit. Ca răspuns angajatorul, italian și rezident la Milano, l-a lovit în cap cu pumnii. Tânărul s-a dus la spital pentru a fi consultat și a fost considerat vindecabil în trei zile.

”Niciun angajator – explică Sinca Toma Romulus (foto), președinte al asociației – nu trebuie să ridice mâna asupra angajatului său, străin sau nu, la locul de muncă muncitorii ar trebui să fie în siguranță și nu să fie agresați”.

Manifestația, organizată de asociația care numără circa 200 de înscriși, toți cetățeni străini dar nu numai români, a avut obiectivul de a exprima solidaritate tânărului agresat și de a sublinia că toți lucrătorii trebuie să poată lucra în liniște.

După spusele muncitorului nu ar fi prima dată când angajatorul său are comportamente mai puțin corecte.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cursuri gratuite de italiană pentru adulţi străini

E LEGE: Dacă pleci la muncă în străinătate, anunți primăria să aibă grijă de copiii tăi