in

Mario Borghezio (Lega Nord) o insultă pe Cecile Kyenge, ministrul Integrării

De când a fost aleasă ministru pentru Integrare a guvernului Letta, Cécile Kyenge, medic oftalmolog italian cu origine congoleză și prima persoană de culoare care ocupă a funcție de ministru în Italia, a primit o serie de insulte rasiste care merg de la „maimuță congoleză” până la „Zulu” și „negresă anti-italiancă”.

Apelative care se găsesc pe site-uri și profile sociale ale unor organizații apropiate extremei drepte. Însă critici și chiar insulte au sosit și de la exponenți politici și în special de la cei de la Lega Nord. Eurodeputatului de la Lega Nord Mario Borghezio nu i-a fost deloc pe plac numirea ca ministru a Cécilei Kyenge. Oaspete în transmisiunea Radio 2 „Un giorno da pecora”, Borghezio a spus: „Cécile Kyenge ministro, una scelta del cazzo”.

”Un elogiu al incompetenței. Nu este o problemă ce ține de culoarea pielii, dimpotrivă am multă simpatie pentru Congo, care îmi amintește de una dintre primele mele experiențe de muncă. Știu că e medic oculist, dar pare o casnică. Este total inadecvată să acopere o funcție de o asemenea relevanță. Cel mult aș vedea-o în funcția de consilier într-o localitate cu 500 de locuitori” a mai adăugat leghistul.

Nona Evghenie o laudă pe Cecilia Kyenge, noul ministru al integrării: ”E o luptătoare”

Apoi, intervievat la emisiunea „la Zanzara” de la Radio 24, același Borghezio a spus: „Cuvântul „neagră” în Italia nu se poate spune ci numai gândi. În curând nu se va mai putea spune nici clandestin, se va spune Excelența Sa„.

Apoi comentarii misogine și insulte: „Ar trebui să cerem cartea de identitate din Congo pentru că cel puțin acolo nu fac miniștri astfel. Mi se pare o casnică de treabă, nu un ministru al guvernului (…). Kyenge lucrează ca medic, i-am dat un post într-un ASL care i-a fost luat vreunui medic italian”.

Nu au lipsit nici insultele adresate întregii populații a continentului african, încadrate într-o teorie a rasei semnată Borghezio: „Africanii sunt africani, aparțin unei etnii mult mai diferite de a noastră. Nu au produs mari genii„.

Tot la La Zanzara, Borghezio a criticat comentariile pozitive ale lui Mario Balotelli, care a salutat numirea lui Kyenge ca semn al unui progres către integrare a culturilor: „Dar el nu este ministru, trage șuturi în minge și asta poate să facă și un congolez sau un african„. Grija lui Borghezio e îndreptată mai ales către politicile pe care nou-născutul ministru le-ar putea promova pe tema drepturilor imigranților: „Acesta este un guvern de bonga-bonga, vor să schimbe legile privind cetățenia cu ius soli și Kyenge vrea să-și impună tradițiile sale tribale, cele din Congo.

Singurul candidat străin pe listele PD, Sibi Mani Kumaramangalam: “Eu sunt roman”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Monica Mitrică, singurul candidat cu studii politice, pe listele dreptei la Fiumicino

Elevii români premiați la Olimpiada Internaţională de Limbă şi literatură latină din Arpino, Italia