in

Musulmani în Italia/ Imamii, instruiţi de către stat

Imamii, personaje de referinţă pentru musulmani, ar trebui să fie aprobaţi şi instruiţi de către stat- iată propunerea Comitetului italian pentru Islam, un grup de experţi numiţi de către ministrul de interne Roberto Maroni, pentru a obţine informaţii şi consultanţă pe probleme legate de comunitatea musulmană din Peninsulă.

Aprobarea de către stat, la cererea imamilor, le-ar da acestora o serie de avantaje, dincolo de simpla libertate de cult, cum ar fi posibilitatea de a organiza colecte, predarea religiei în şcolile publice sau oficierea de nunţi, cu efecte civile.

Recunoaşterea nunţii civile ar asigura o protecţie mai mare pentru femei, în special, de exemplu, în caz de divorţ: soţiile ar putea beneficia, astfel, de toate garanţiile prevăzute de legislaţia italiană.

Potrivit experţilor, statul ar trebui să aprobe doar imam instruiţi oficial.

Autorităţile locale, universităţile şi comunităţile religioase ar trebui să organizeze cursuri cu privire la principiile fundamentale de drept italian, în timp ce unele şcoli teologice în Italia ar trebui să ţină cursuri cu caracter confesional.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bătrân italian invalid, abandonat în cadă şi apoi jefuit de menajeră

Mădălina Ghenea, un nou clip publicitar cu Raoul Bova (VIDEO inedit în backstage)