in

Napoli, revolta deţinuţilor români: ”Stăm închiși în condiții inumane”

Un grup de deținuți români s-a baricadat pentru a protesta într-o celulă a închisorii Poggioreale din Napoli, blocând intrarea în celulă cu mobilier de diferite tipuri. Protestul – început în după-amiaza zilei de 28 iulie în Pavilionul Milano – s-a încheiat în jurul orei 4 dimineața, după intervenția judecătorului de supraveghere, a procurorului și a consulului României.

Deținuții români, în număr de 12, acuzau condițiile grele de trai din închisoare, unde sunt închiși circa 2.800 de deținuți, față de o capacitate de 1.500. Privind protestul a intervenit sindicatul autonom de Poliție penitenciară Osapp, care vorbește de “risc de implozie pentru închisoarea cea mai aglomerată din Europa”.

Potrivit sindicatului personalul agenților penitenciari are o carență de 300 de unități. Situația este îngreunată de închiderea pentru lucrări de restructurare a unui pavilion care ar putea găzdui 400 de deținuți.

“După prezentările din ultimele zile – afirmă secretarul adjunct al sindicatului, Pasquale Montesano – cu inspecții și transmisiuni speciale de televiziune, viața închisorii din Poggioreale nu găsește spațiu în activitățile de guvern și a unei lumi politice incapabilă să găsească soluții la neajunsuri și la starea de abandon total”.ăzdui 400 de deținuți.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Joaca de-a economia: ieftinirea pâinii creşte evaziunea fiscală în afacerile cu alcool

Viața lui Berlusconi, subiect de film la Hollywood. Jack Nicholson în rolul principal