in

Operaţiunea „Dolly”: patru italieni arestaţi pentru că i-au furat oile unui cioban român

Au fost protagoniştii unui jaf sângeros, furând 40 de ovine printr-o modalitate care a suscitat multă vâlvă. La opt luni distanţă, patru ciobani din Nord Salento au fost arestaţi de carabinieri.

Au fost arestaţi Daigoro Merico, de 26 de ani, Luigi Merico, de 44 de ani, şi Giuseppe Merico, de 40 de ani, toţi din Monteparano (Puglia) şi înrudiţi între ei, şi Salvatore Esposito, de 34 de ani, din San Pancrazio Salentino.

Cei patru trebuie să răspundă pentru furt calificat în complicitate şi vătămare corporală gravă, pentru că au furat 40 de animale, capre şi oi, cu o valoare de circa 1.500 de euro fiecare.

Operaţiunea, denumită „Dolly”, a închis cercul privind un jaf comis pe 14 mai 2013, pe câmpurile dintre Porto Cesareo şi Nardò, în Puglia. Cei patru răufăcători, toţi cu antecedente penale, au abordat un tânăr cioban român, angajat al unei ferme de ovine din Porto Cesareo.

Unul dintre cei patru l-a lovit pe român cu un cuţit, provocându-i o rană profundă la cap. Apoi victima a fost legată de un copac şi i-au fost furate 40 de ovine pe care le dusese la păscut, pe lângă două telefoane mobile. Datorită disponibilităţii unui al treilea telefon mobil, care nu fusese luat de jefuitori, tânărul român a reuşit să dea alarma, contactând carabinierii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Matteo Renzi, invitat la Forumul economic România-Italia de la Florența, organizat de CCIRO Italia

Englezii şi nemții se plâng de invazia românilor, dar ne vor medicii – aproape 3000 muncesc în Germania