in

Pietro Grasso: “Voi apăra cetățenia minorilor străini”

Pietro Grasso va continua să susțină dreptul de cetățenie pentru minorii străini născuți în Italia. Președintele Senatului a profitat de ocazia prezentării Raportului XI Unicef privind situația copiilor și adolescenților, pentru a relansa o temă care îi este apropiată.

“Deja în campania electorală m-am făcut purtătorul de cuvânt al drepturilor de cetățenie ale minorilor străini. A tuturor acelor copii care – prin limbă, educație și tradiții dobândite – se simt întru totul italieni. Astfel voi apăra în mod concret și faptic obținerea acestui drept”.

Grasso, care şi-a dedicat cariera luptei împotriva mafiei, ca magistrat apoi ca procuror naţional antimafie, a intrat în politică în acest an, iar după desemnarea în funcția de președinte al Senatului a luat câteva măsuri prin care a devenit foarte popular, una dintre ele fiind reducerea salariului la jumătate (de la 18.600 de euro la 9.000 de euro net).

Grasso a fost ales la conducerea Camerei superioare a Parlamentului italian, fiind senator din partea Partidului Democrat, de centru-stânga.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Monica Mitrică, pe listele dreptei la Fiumicino

Obiceiuri de Sfântul Gheorghe