in

Poggiofranco, româncă urmărită de 5 ani pentru furturi din locuințe, arestată în urma unei razii

O femeie din comuna Bălăceana, județul Suceava, condamnată pentru multiple furturi comise pe raza judeţului şi dată în urmărire încă din anul 2014, a fost depistată de carabinierii italieni în timpul unei razii desfăşurate într-o tabără de romi din Poggiofranco.

Potrivit presei italiene, citată de monitorulsv.ro, în timpul raziei din tabăra de romi a fost depistată şi o persoană care figura ca urmărită de autorităţile române. Cristina Betean, din Bălăceana, a fost ridicată de autorităţile judiciare italiene. Este de aşteptat ca aceasta să fie extrădată în România.

Femeia este condamnată pentru fapte de furt din locuinţe comise în mai multe localităţi ale judeţului, în special în zona Fălticeni şi Rădăuţi, şi este unul dintre cei mai vechi urmăriţi general din judeţ, cu trei mandate de executare a unor pedepse. Sarabanda condamnărilor a început încă din 2014.

Cristina Betean are de executat o pedeapsă care însumează 5 ani şi 325 de zile de închisoare, din mai multe condamnări cumulate. Poliţiştii de la Compartimentul Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava aveau de mai multă vreme informaţia că aceasta s-ar afla în Italia, informând şi autorităţile judiciare în acest sens.

Femeia a fost condamnată de instanţele din Fălticeni şi Rădăuţi pentru furturi, unele cu prejudicii mari. La Rădăuţi, de exemplu, unde Judecătoria Rădăuţi a condamnat-o la 5 ani de închisoare (cele 325 de zile sunt un rest de pedeapsă rămas neexecutat), inculpata a fost obligată, în septembrie 2014, la achitarea a 4.655 de euro şi 16.000 de lei, reprezentând sumele sustrase din casa unei victime.

Femeia a şi fost arestată preventiv în urma comiterii unora dintre furturi, însă după o perioadă de timp a fost pusă în libertate, astfel că la un moment dat a părăsit România. La data primei condamnări definitive, aceasta nu mai era de găsit.

Româncă urmărită în Italia pentru fraude bancare, prinsă la un oficiu postal din Carrara cu documente false

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Țiganiada” la Roma, volumul scris de Ion Budai-Deleanu, prezentat la Accademia di Romania

Emil Boc, la inaugurarea consulatului onorific italian din Cluj, a strigat «Vive la France!»