in

Potenza, bătrân de 70 de ani, acceptă compania a două false îngrijitoare, cât pe ce să fie jefuit

Pe 23 ianuarie, carabinierii din Potenza au arestat în flagrant delict două femei, una de 24 de ani și una de 41 cu antecedente penale, ambele de origine română, rezidente în cartierul Spagnoli din Napoli.

În urmă cu circa o lună, în zona Villa di Santa Maria din Potenza, cele două femei au abordat un bărbat de 70 de ani spunându-i că sunt dispuse să-i țină companie și să îi ofere îngrijiri, atunci când va avea nevoie, motiv pentru care au făcut schimb de numere de telefon.

Pe 23 ianuarie, bărbatul a fost contactat și a acceptat cu naivitate compania celor două care i-au cerut să doarmă în locuința sa. Pensionarul a fost de acord și româncele s-au dus și s-au închis în apartament cu bătrânul, la periferia nordică a localității Potenza. Escroacele i-au cerut mâncare și în timp ce bătrânul s-a dovedit a fi ospitalier, arătându-se doritor să gătească, l-au întrebat dacă are aur. Obținând un răspuns negativ, au început să-i răvășească casa, căutând peste tot obiecte prețioase de furat.

Câțiva vecini, știind că bătrânul locuia singur, au devenit bănuitori din cauza prezenței unei mașini care însoțise așa-zisele îngrijitoare. Au alertat 112 și în câteva minute o patrulă a ajuns la locuință și femeile au fost constrânse să deschidă ușa carabinierilor, fără a reuși să ia nimic.

Odată duse la cazarmă și percheziționate, au fost găsite în posesia unui flacon de Alcover, medicament în general utilizat pentru abstinența de la alcool, dar care poate produce efecte asupra sistemului nervos cum sunt amețelile, cefaleea, somnolența și sedarea.

Operațiunile militarilor s-au încheiat cu arestarea celor două în flagrant delict pentru infracțiunea de tentativă de furt calificat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Daniela Hering, Suedia, inițiatoarea petiției care cere desființarea ministerului: ”Nevoile diasporei nu înseamnă spectacole cu ii sau chermeze cu mici”

Un român în clanul mafiot Spada din Ostia: «Așa am dat foc agenției imobiliare»