in

Părerile românilor din Italia despre Matteo Renzi: „L-aş compara cu MRU”

Formarea guvernului Renzi a fost cel mai mediatizat subiect în ultimul timp şi nici chiar românii care se uită numai la „parabolica” fixată pe posturile tv româneşti nu se poate să nu fi auzit ceva despre el şi să-şi facă o părere.

Am încercat să luăm pulsul comunităţii în legătură cu Matteo Renzi: ce părere au românii din Italia despre el, ce ştiu despre el , care cred că ar trebui să fie cele mai importante măsuri pe care ar trebui să le ia, cum evaluează activitatea guvernului precedent, ce ar trebui să facă pentru românii din Italia şi pentru străini în general.


Marian Burlacu, 41 de ani, tehnician electrotenic originar din Botoşani, locuieşte la Vicenza: «Despre noul prim-ministru al Italiei nu am o părere prea bună. Deşi pare o persoană ambiţioasă, nu ştiu cât de capabil e.

Sper că echipa guvernamentală să-l ajute…

Ce îmi place? În primul rând faptul că e tânăr, deşi asta poate fi un handicap, şi ambiţia. Ce nu-mi place: oportunismul şi unele exagerări mediatice. L-aş compara cu M.R. Ungureanu, cu proporţiile de rigoare.

Printre măsurile cele mai importante pe care ar trebui să le ia, cred că reducerea taxelor e pe primul loc, dar şi măsuri pt şomajul din rândul tinerilor.

Pentru români nu ştiu ce s-ar putea face în plus, adică nu cred că trebuie făcut ceva special, atâta timp cât comunitatea românească nu se uneşte şi nu se implica ea însăşi pentru a determina autorităţile locale şi naţionale să ţină mai mult cont de aceasta. Despre Leta, cred că este şi a fost un incapabil. A contat puţin!» (A.R.)

Renzi, de ce mulţi ar vrea să eşueze

„Renzi să-şi ia un consilier român”, sugestia lui Adrian Chifu pentru noul premier

Româncă din Florenţa: „Renzi este perceput ca o persoană care vorbeşte mult, dar îşi duce proiectele la capăt”

Victor Ponta, după întâlnirea cu Matteo Renzi: „Mulţumesc Italiei pentru că sprijină lecţiile de limba română”

Ce vor românii de la noul premier: „Să crească puterea de cumpărare şi să trimită deţinuţii români acasă”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băsescu: Nu îl mai desemnez premier pe Ponta

Sărbătoarea Mărţişorului organizată de ARI la Roma: cultură, comunicare şi patriotism bancar