in

Procesele lui Berlusconi

Pe data de 6 aprilie va ȋncepe procesul ȋmpotriva premierului Silvio Berlusconi, acuzat de sex cu o prostituată minoră- „Ruby” Karima El Mahroug şi de presiuni nejustificate asupra poliţiei din Milano, pentru a o elibera pe tânără, acuzată de jaf.

Tribunalul din Milano a ales aşa numita „procedură imediată”, adică un proces mai rapid, care poate fi demarat atunci când judecătorii consideră că  există dovezi clare prezentate de către procurori.

Între timp, se desfăşoară la Milano alte trei procese împotriva lui Berlusconi. In procesele  Mediatrade şi Mediaset, numele a două companii aparţinând imperiului său financiar, premierul este acuzat este de fraudă fiscală şi daune asupra altor acţionari.

In procesul Mills este acuzat de mituirea unui martor, pentru a obţine tăcerea ȋn alte procese. Berlusconi a ripostat, acuzând judecătorii de orchestrarea unei campanii de persecuţie ȋmpotriva sa şi a anunţat o reformă judiciară.

Reforma ar prevedea reintroducerea imunităţii pentru parlamentari şi ar limita utilizarea interceptarilor telefonice: premierul susţine că procurorii abuzează de interceptări, violând intimitatea cetăţenilor .

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fost boxer, crescator de porumbei in Italia

Titus Corlăţean: „Piero Fassino a fost mereu un prieten al românilor din Italia”