Menu
in

„Kyenge orangutan”, încă un leghist la proces

Nu numai Roberto Calderoli, acum şi colegul său de partid Fabio Rainieri, fost parlamentar din Parma şi secretar al Lega Nord în Emilia-Romagna, va trebui să se apere în faţa judecătorilor pentru acuzaţia de a fi fost rasist împotriva Cecilei Kyenge, propunând uzata comparaţie cu o maimuţă.

Faptele datează din octombrie anul trecut, când pentru câteva ore, pe pagina de Facebook al lui Rainieri a apărut un colaj foto în care ministrul de atunci al Integrării avea faţa unui orangutan. Acesta era însoţit de o întrebare: „ghiceşti cine e?”.

Imediat s-a dezlănţuit vacarmul şi Rainieri a efectuat tumbe îndrăzneţe. Mai întâi a spus că femeia din imagine nu era Kyenge (însă era îmbrăcată cu o haină de-a sa şi era aşezată pe băncile guvernului) şi a ameninţat că va face plângere împotriva celor care susţin contrarul. Apoi că fotografia a publicat-o un colaborator de-al său şi el a cerut să fie îndepărtată „pentru că nu-mi plac lucrurile astea”.

„Pare un orangutan”. Kyenge martor în procesul lui Calderoli

Nu trebuie să fi fost foarte convigător dacă Procuratura din Roma a început din oficiu o anchetă şi pe 17 iulie Rainieri a fost trimis în judecată pentru defăimare agravată de discriminare rasială. Procesul va începe pe 11 noiembrie.

Kyenge, care nu a făcut plângere împotriva lui, a decis să se constituie parte civilă pentru că, a explicat avocatul Gian Andrea Ronchi, Rainieri a jignit „toate persoanele din vreun motiv diferite şi astfel de unii considerate inferioare”.

Avocatul a citat apoi cazul unei militante a Frontului National, condamnată în urmă cu câteva zile în Franţa „pentru motive asemănătoare” la nouă luni de închisoare, fără suspendare condiţionată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version