in

„Pare un orangutan”. Kyenge martor în procesul lui Calderoli

Leghistul este acuzat de defăimare agravată de rasism, pe 26 iunie a avut loc prima şedinţă a procesului. „Mi-am cerut scuze şi ea a acceptat scuzele”.

A trecut mai puţin de un an de când Roberto Calderoli, de pe scena sărbătorii Lega Nord la Treviglio, a făcut o comparaţie rasistă care a făcut înconjurul lumii: „Când apare Kyenge rămân mut. Eu iubesc animalele, însă când văd o înfăţişare de orangutan mă cutremur„.

Au urmat zile de polemici şi cereri de demisie din funcţia de vicepreşedinte al Senatului, pe care leghistul le-a ignorat. El s-a limitat să-şi ceară scuze fostului ministru al Integrării, considerând cuvintele sale o replică de prost gust. Povestea, însă, nu s-a încheiat.

„Zilele ruşinii. Insultele aduse Cecilei Kyenge şi Italiei” – volum prezentat de „Stranieri in Itaia”

Pentru acea „replică”, Calderoli a fost trimis în judecată pentru defăimare agravată de ură şi discriminare rasială şi pe 26 iunie la Bergamo a fost prima şedinţă a procesului. Judecătorul a primit lista martorilor şi a fost respinsă cererea avocatului lui Calderoli de trimitere a actelor procesului la Parlament.

Următoarea şedinţă a fost pe 1 iulie, când a fost transcrisă înregistrarea audio a acelei seri la Treviglio. Pe 30 septembrie, apoi, vor începe să vorbească martorii, printre care judecătorul a admis-o, la propunerea acuzării, şi pe Cècile Kyenge.

Calderoli, între timp, nu mai vrea să vorbească despre cele întâmplate. „Ceea ce trebuia să spun am spus, i-am cerut scuze şi Kyenge a acceptat scuzele. În Parlament am dedicat două şedinţe acestui subiect, au vorbit îndelung despre asta ziarele. Acum aştept decizia judecătorilor”.

E.P.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 55 de ani, călcat de o maşină la Messina

Salerno, cadavrul unui român descoperit după 15 zile ascuns în tufişuri