in

„Vrem o moschee la Milano”. Salvini (Lega): „Acasă la ei”

Vor o moschee la Milano. Dar care să fie o moschee adevărată, nu un cort, un teatru sau un garaj în care să se întâlnească numai vinerea. Comunitatea musulmană o cere de ani de zile, acum o face din nou, printr-un video-mesaj înregistrat de tineri, fete şi băieţi italieni, milanezi, fii de imigranţi.

Într-un video-apel promovat de Comunitatea Asociaţiilor Islamice din Milano, Monza e Brianza (CAIM), tinerii explică de ce ar dori un loc în care să se roage. „Pentru că sunt italian, sunt milanez şi sunt musulman...”, spune unul dintre ei. „Pentru că e un drept al nostru”, aminteşte un altul. „Pentru că Milano este un oraş multicultural”… „Pentru că e just”… „De ce nu?”.

Este doar primul act al campaniei „O moschee la Milano? Da, vă rog!”, ce a luat viaţă pentru a solicita administraţia locală, care zilele acestea ar trebui să ia o decizie. În joc sunt aspiraţiile legitime ale musulmanilor care trăiesc la Milano şi ar vrea să fie liberi să-şi practice credinţa, aşa cum prevede Constituţia.

Dar nu numai ei au nevoie de o moschee: în 2015 vor participa la EXPO şi multe ţări cu majoritate islamică. „Va reuşi Milano – întreabă CAIM – să primească expozanţii şi vizitatorii de credinţă islamică oferindu-le o moschee, demnă să fie numită astfel, la înălţimea marilor metropole, dintotdeauna atelier de convieţuire interreligioasă şi multiculturalitate?”.

„Am aşteptat ani de zile şi astăzi părinţilor li s-au alăturat fiii şi fiicele, uneori şi nepoţii, pentru a cere realizarea unui mare loc de cult, de cultură de socializare pentru comunitatea islamică şi pentru toţi cetăţenii”, aminteşte Davide Piccardo, coordonator al CAIM. Comunitatea s-a arătat de mai multe ori gata să-şi asume proiectul finanţându-l în totalitate, fără a cere bani Primăriei. „Decizia aparţine numai administraţiei locale”.

Salvini: „Să şi-o facă la ei acasă”

O moschee la Milano? Soseşte răspunsul lui Matteo Salvini, secretarul Ligii Nordului: „Noi suntem contrari şi vom ne vom lupta în orice manieră permisă din punct de vedere legal„.

Potrivit secretarului de la Lega Nord nu există nicio urgenţă să se garanteze un loc de cult credincioşilor musulmani din Milano, cu atât mai puţin celor care vor veni anul viitor la Expo. „Dacă există vreo urgenţă pentru Expo nu e marea moschee, ci metroul 4 care nu va fi„, a explicat într-un interviu în ediţia milaneză a cotidianului „La Repubblica”.

„Până când Islamul nu se deschide şi nu se confruntă cu Occidentul şi valorile sale, nu cedez nici măcar doi centimetri din oraşul meu”, adaugă Salvini. Uitând poate că pentru fiecare dintre tinerii care participă la campania „Moschee la Milano? Da, vă rog!” capitala lombardă este „oraşul meu”. „Eu răspund: pentru moment, nu, mulţumesc. Cel puţin atâta vreme cât nu ştiu cu cine vorbesc. Toate celelalte religii au o structură de referinţă. Şi apoi, în lume creştinii sunt ucişi în numele Islamului. Când ai terminat de ucis în numele unui Dumnezeu mai vorbim”.

„Ori subscrii drepturilor pe care le-a câştigat Occidentul – adaugă leghistul – ori dacă vrei o moschee pentru a învăţa poligamia ţi-o faci la tine acasă”. Şi încheie: „La Milano am avut ceva probleme cu extremismul islamic. Ca milanez sunt precaut”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ferrara, maşină răsturnată în canal, patru tineri morţi

Invazia românilor care cer ajutoare sociale: De la 12 copii în sus, Germania NU-ŢI DĂ MAŞINĂ, iar dacă nu munceşti, PLECI ACASĂ