Menu
in

Raiduri anti-imigranți la periferia Romei. ”Să mergem să-i facem felul unui bengalez”

Tineri simpatizanți de extremă-dreapta, „îndoctrinați în sediile Forța Nuova, cred că duc o cruciadă”, a declarat un avocat. „Camarazi, acțiune! Să mergem să-i facem felul unui bengalez…”. Cu îndemnuri de acest fel ar începe raidurile anti-imigranți ale tinerilor simpatizanți de extremă-dreapta la periferia romană Torpignattara.

„Negru murdar, întoarce-te la tine acasă”, muzician accidentat, insultat și bătut

Printre victime, care nu denunță întotdeauna agresiunile, sunt mulți cetățeni din Bangladesh, comunitate numeroasă în cartier. Justificarea? Un fel de cruciadă împotriva imigrației. Modalitățile de vânare a străinilor, în vogă în Capitală sunt descrise de La Repubblica. Potrivit cotidianului, înainte de a pleca în ceea ce ei numesc „Bangla tour”, huliganii se reunesc în fața sediilor Forza Nuova, precum cel de la numerele 52 și 54 din cartierul Appio.

În articol se amintește bătaia aplicată unui minor bengalez, de către doi romani, de 19 și 16 ani, în noaptea de 18 mai la Torpignattara. Cei doi l-au bătut la sânge pe băiatul străin, însoțind loviturile cu insulte rasiste. Massimiliano Scaringella, avocat apărător al agresorului minorului, arată cu degetul către ceea ce definește „o adevărată îndoctrinare”.

Elev marocan bătut în fața școlii de un român și doi moldoveni

„Asistatul meu – povestește – răspundea la întrebările mele ca un posedat. Să bată bengalezii pentru el nu era numai un mod de a se distra, mi-a explicat, ci era o adevărată cruciadă, o bătălie pe care trebuia să o ducă cu orice preț”.

Leghiști contra lui Chaibi, consilier, fiu de imigranți: „Acel marocan trebuie dizolvat”

„Cineva, mai mare decât el – denunță Scaringella – l-a atras să frecventeze sediul Forza Nuova și ideea pe care mi-am făcut-o este că Bangla tour ar fi un fel de inițializare pentru a fi acceptat în grup. Însă asupra lui, sunt sigur, s-a efectuat o adevărată spălare a creierului. Consider că este o victimă inconștientă a unui sistem care tinde să profite de cei mai vulnerabili”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version