in

Ratingul Italiei declasat de S&P: la acelaşi nivel cu România

Agenţia internaţională Standard&Poor’s (S&P) care oferă evaluări privind datoriile companiilor şi statelor a coborât ratingul Italiei de la BBB la BBB-, la acelaşi nivel cu România şi Bulgaria. Încă o treaptă mai jos şi va fi „gunoi”, „junk” în limbaj finaciar.

„Am observat că Renzi a făcut câteva progrese cu Legea Muncii”, totuşi „nu credem că măsurile prevăzute vor crea ocuparea forţei de muncă curând. Ca şi consecinţă a ratei deja ridicate de şomaj, situaţia s-ar putea înrăutăţi până nu se va ajunge la o refacere economică sustenabilă”.

„O creştere puternică a datoriei, însoţită de o creştere mereu slabă şi de o competitivitate scăzută, nu este compatibilă cu un rating BBB, potrivit criteriilor noastre”, declară cei de la agenţie.

Potrivit S&P, pe termen mediu măsurile privind munca vor crea o creştere a ocupării numai după introducerea decretelor, care însă ar putea fi „amorţite” sub lumina unei opoziţii crescânde”.

„În concluzie – continuă nota – elementele pozitive sau neutre pe care le-am descris sunt contrabalansate de slăbiciunea pe care o vedem în PIB-ul real şi nominal italian şi în competitivitatea sa compromisă”.

Şi datoria publică italiană se înrăutăţeşte: la finele lui 2017 va fi echivalentul a 2.256 miliarde, adică circa 133% din PIB.

Italia şi România, primele la corupţie din Uniunea Europeană

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia şi România, primele la corupţie din Uniunea Europeană

San Salvo, atac la benzinărie cu camionul pe post de berbec