in

Regina Coeli/ Un deţinut român solicită partituri de muzică bizantină

La redacţia Gazetei Româneşti a ajuns o scrisoare trimisă de un deţinut român de la închisoarea Regina Coeli din Roma. Adresată colegului nostru Andi Rădiu, în scrisoare deţinutul solicită partituri de muzică bizantină.

„Domnule Andi Rădiu,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mă numesc S. Cornel şi vă scriu din închisoarea ” Regina Coeli” – Roma în speranţa că îmi puteţi procura adresa unei Biserici Ortodoxe – de preferat din Roma, care să-mi trimită şi mie câteva partituri cu muzică (combinată) cu notaţie combinată: lirică(note normale) şi psaltică( note specifice muzicii bizantine bisericeşti). Aceasta din urmă mă pasioneză în special.

Am încercat prin diverse metode dar nu am reuşit să primesc decât de la o mănăstire greco-catolică de la Grota Ferata din Roma, dar sunt în albaneză şi nu mă descurc. Ar fi minunat să primesc ceva cu acest specific, căci, mai ales că suntem şi în postul Paştelui, apropiindu-se şi Invierea ar face ca trecerea timpului să fie şi utilă.

Chiar în necaz fiind trebuie să nu uit că Dumnezeu nu mă părăseşte, şi având inclinaţia aceasta poate dumneavoastră puteţi face un efort văzând un articol în Gazeta Românească din 11.03.2011 unde aminteaţi de o biserică din via Galia.

Despre incidentul care m-a adus aici pot să vă spun că este exact la indigoo cu ceea ce i s-a întamplat lui Berlusconi cu diferenţa ca el dispune de posibilitatea de a-şi construi o apărare, în timp ce eu nu neavând pe nimeni aici în Roma  şi la vârsta mea fragedă, nu am cum să dezmint, să combat din închisoare, căci probe sunt, dar „afară”, iar avocaţii au o comoditate care este special croită, că nu reuşesc să facă niciun kilometru, fără bani, iar banii nu sunt.

In fine, sunt carne de tun pentru o lege a cărei procedura de aplicare este imposibil de contrariat… în fine, nu vreau să vă rog, decât, dacă puteţi, să-mi înlesniţi procurarea de câteva partituri de muzica bisericească bizantină. Poate voi continua corespondenţa cu dumneavoastră dacă credeţi că aveţi şi timpul şi dispoziţia, iar pentru îndrăzneala de a vă scrie, vă cer scuze şi să nu fiţi aspru în a mă judeca.

Eu încerc să mă opresc aici şi să vă mulţumesc anticipat pentru efort. Este necesar să vă spun că îmi puteţi scrie la adresa de pe plic şi aştept un semn de la dumneavoastră. Ca să fiu îndrăzneţ până la capăt, dacă puteţi atunci când îmi scrieţi puneţi-mi 2-3 timbre în plic, căci aici este dificil, mai ales cand nu ai şi bani a le cumpăra.

Cu respect si consideraţie,
Cornel S.

Roma, Regina Coeli

31.03.2011

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Viitorul comunităţii, dezbătut la Torino

O maşină de lux furată Guvernului italian, sechestrată în România