in

Român de 26 de ani, condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ pentru că a omorât în bătaie un pensionar italian, la Mantova

Doi dintre cei trei autori ai infracţiunii au fost deja condamnaţi în decembrie, cu reducerea pedepsei prevăzută de procedura prescurtată care le-a fost acordată. În data de 11 ianuarie a fost condamnat şi cel de-al treilea participant la omor. Cezar Constantin Agapi, de 26 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea agricultorului Rodolfo Froldi.

Sentinţa tribunalului din Mantova este foarte dură, judecătorul acceptând pe deplin cererea procurorului Paola Reggiani.

Doi dintre cei trei autori ai infracţiunii au fost deja condamnaţi în decembrie, cu reducerea pedepsei prevăzută de procedura prescurtată care le-a fost acordată. Pe Pavel Andrei Ababei, român de 21 de ani, judecătorul l-a condamnat la 16 ani, iar pe Nicolae Stoleru, de 31 de ani, la 17 ani şi două luni.

Mantova, au omorât în bătaie un pensionar, români condamnați la 17 ani de închisoare

Au ucis un agricultor de 76 de ani la Mantova, au fost arestați la Vaslui


 

Rodolfo Froldi, agricultor înstărit în ciuda aspectului simplu şi umil, a fost agresat în noaptea dintre 4 şi 5 iulie 2012 pe un teren din proprietatea sa în timp ce se afla în apropierea instalaţiei de irigare.

Cei trei răufăcători, după ce au strâns informaţii în privinţa lui, au pregătit un atac pe o parte din strada Tezzoglio pentru a-l jefui. L-au bătut, i-au mutat cu câteva zeci de metri maşina astfel încât să întârzie alarma în cazul în care şi-ar fi revenit în urma bătăii, şi i-au sustras cheile de la casă cu scopul de a o jefui. Chiar dacă apoi nu au găsit mare lucru în apartamentul de pe via Ardigò.

Agricultorul, abandonat la marginea unui lan cu porumb, nu a murit imediat ci după câteva ore de agonie.

Un an mai târziu, pe baza anchetelor carabinierilor de la secţia investigativă din Mantova, poliţia română i-a găsit pe Ababei şi Stoleru la Vaslui, oraşul lor natal.

Al treilea căutat, pe numele căruia de asemenea fusese emis un mandat internaţional de arestare, a fost găsit o lună mai târziu de agenţii de la Scotland Yard într-o suburbie din Hereford, localitate din sud-vestul Marii Britanii, unde a încercat în mod inutil să-şi facă pierdute urmele.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ziua Culturii Naționale–15 ianuarie, ziua poetului național Mihai Eminescu, la Roma, Milano și Veneția

Ministrul diasporei, Angel Tîlvăr, susține inițiativele pentru noul cod electoral