Menu
in

Români condamnaţi în Italia

A fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru uciderea unei femei de 84 de ani, paralizată, în imposibilitatea absolută de a se deplasa şi apăra. Paul Nicolae Tenoşeanu, de 41 de ani, a ucis-o anul trecut cu o lovitură la jugulară pe Concetta La Farciola, în casa sa din Ortona, provincia Chieti.

Judecătorul pentru audieri preliminare din Chieti, Paolo Di Geronimo, chemat pe 8 mai să decidă privind trimiterea în judecată a acuzatului de omor voluntar cu circumstanţa agravantă de premeditare, i-a acordat procedura abreviată şi atenuante generice. Judecătorul nu i-a recunoscut premeditarea, violarea domiciliului şi portul abuziv de armă. Procurorul ceruse 30 de ani de închisoare. La citirea sentinţei românul a început să plângă. Faptele s-au petrecut pe 20 mai 2011.

Românul, alintat “Bebe” era unul de-al casei în familia Concettei La Farciola. Îl ajuta la câmp pe fiul bătrânei care îi permisese să locuiască într-o casă situată la câţiva km de a sa. În ziua crimei Tenoşeanu luase prânzul cu ei în locuinţa în care bătrâna era la pat, bolnavă de mai multe luni. Dimineaţa se prezentase devreme la muncă, apoi a fost invitat, aşa cum deseori se întâmpla, să ia prânzul. După ce a mâncat a plecat împreună cu stăpânii casei la muncile câmpului. Apoi, după ce s-a îmbătat, sa reîntors în locuinţa în care era bătrâna singură. Ar fi luat un cuţit din sertarul de la bucătărie şi a ucis-o pe bătrână cu o lovitură în jugulară, după ce a deschis gazele.

La sosirea carabinierilor, românul s-a baricadat în casă, ameninţând că aruncă imobilul în aer. Militarii au spart uşa, dar Tenoseanu a sărit de la balcon de la etajul al doilea şi şi-a rupt un picior. Cu piciorul rupt, a ajuns la garaj pentru a lua maşina fiului victimei. Nu a reuşt să o pornească, a coborât şi s-a luat la bătaie cu carabinierii, care au reuşit cu greu să-l încătuşeze. Românul a spus că a comis fapta pentru că fiul bătrânei nu voia să-i facă contract de muncă.

Cioban ucis la Roma, închisoare pe viaţă pentru tată şi fiu

L-au ucis cu lovituri de bâtă pentru a-i lua banii, 16.000 de euro, pe care îi păstra în rulota sa. Pentru uciderea lui Sebastiano Onofri, cioban italian de 79 de ani, Curtea cu Juri din Roma a emis pe 9 mai două sentinţe de condamnare la închisoare pe viaţă şi patru de condamnare la 30 de ani, pentru şase cetăţeni români. Onofri a fost ucis în noaptea de18 iunie 2011 pe câmpiile din zona Quarto Miglio, via Appia Nuova, la Roma. A fost vorba, au stabilit anchetele conduse de carabinieri şi procuratură, de un jaf planificat în România.

Autorii materiali ai omorului, tată şi fiu, Vasile Ioan Subţirelu, de 46 de ani, şi fiul său, de 26 de ani, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. Ceilalţi patru au participat la bătaie. Ciobanul îl angajase pe Subţirelu pentru tunsul oilor sale dar, din câte se pare, a refuzat mereu să plătească o parte din suma la care au căzut de acord.

Neînţelegerea s-a transformat în ură şi, după numeroasele certuri, românul ar fi decis să-i dea o lecţie lui Onofri, cu ajutorul fiului său şi a celorlalţi conaţionali. Şi victima avea numeroase antecedente penale, printre care o condamnare pentru tentativă de omor.

10 ani pentru asasinul lui Dajbog

Zece ani şi zece luni de închisoare. Pe 9 mai s-a încheiat la Tribunalul din Pinerolo procesul în sarcina lui Adrian Cristea, românul de 22 de ani care în urma unei crize de gelozie l-a ucis anul trecut pe Mihăiţă Dajbog, 31 de ani. Faptele s-au petrecut pe 5 septembrie 2011, la Torre Pellice, localitate din provincia Torino. Adrian Cristea era numai de o săptămână în Italia. gelos pentru că Dajbog începuse o relaţie cu fata care în trecut fusese iubita sa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version