in

Românii din Canicattì (Sicilia), în stradă de joi până duminică

În semn de solidaritate cu protestatarii din România, românii din Canicattì (Agrigento – Sicilia) au organizat mai multe manifestaţii, începând de joi 26 ianuarie. Potrivit cotidianului „La Sicilia”, de joi până duminică, 29 ianuarie, românii au organizat marşuri, pichete şi alte iniţiative, pentru a-şi manifesta solidaritatea cu cei care au ieşit în stradă în ţară.

Începând de joi, un cort (gazebo) „de sensibilizare” a fost instalat între via Manzoni şi corso Vittorio Emanuele, deschis zilnic de la 17 la 20, unde sunt oferite italienilor informaţii despre felul în care trăieşte populaţia în România.

Pentru vineri şi duminică, au fost organizate două marşuri pacifice, primul de la 19 la 20 şi al doilea, duminică 29 ianuarie, între 11.30 şi 14. Traseul celor două marşuri: plecarea de pe via Manzoni, prin Corso Vittorio Emanuele, Largo Amendola, viale Regina Margherita pentru a ajunge la viale della Vittoria, în faţa primăriei. Chestura şi primarul au fost anunţaţi despre aceste manifestaţii şi le-au atorizat, mai scrie „La Sicilia”.

Cotidianul sicilian încearcă să povestească ce se întâmplă în România, spunând că protestele din ţară erau îndreptate contra lui Traian Băsescu, „care apoi şi-a dat demisia„, (La protesta, in Romania era diretta contro il presidente Trajan Basescu, che poi si è dimesso), considerat responsabil de scăderea nivelului de trai al poporului şi de planurile de austeritate.

La iniţiativele românilor din Canicattì nu va participa biserica ortodoxă din oraş, mai spune cotidianul sicilian, citându-l pe părintele Julian Mathyas Pavel, care spune: „Vom fi alături de poporul nostru prin rugăciune”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scrisoarea unui român din Italia: „Politicienii care nu-şi respectă promisiunile, să fie bătuţi cu urzica şi tunşi zero”

Asociaţia Smart Projects dă startul la cursurile de Manager de Proiect