in

“Romii să se întoarcă în ţara lor”, primul post de radio din Italia închis pentru rasism

 

Romii? “Aceştia sunt oameni care trebuie să se întoarcă în ţara lor, aceşti oameni care 

trăiesc numai din furat”. “Negrul” care cere de pomană la spital? “Să trimitem câţiva dintre cei care lovesc cu piciorul din fotbalul istoric fiorentin, o frumoasă echipă din aceia la care mă refer eu, o frumoasă descărcare de ciomege”. Tunisienii scăpaţi din închisori? “C… care au ajuns în Italia”. 

Cu opinii de acest tip îşi întreţinea ascultătorii postului său Radio Studio 54 Guido Gheri, consilier local la Scandicci pentru lista civică de dreapta Voce al Popolo. Şi pentru opinii precum acestea Procuratura din Firenze, după ce a pus sigilii emiţătorului în aprilie, acum a cerut trimiterea sa în judecată pentru “propagandă de idei fondate pe ură rasială”, scrie "La Nazione".

Gheri este acuzat şi de defăimare. El ar fi insultat pe calea eterului un fost colaborator al postului său de radio, dăruindu-i în direct epitete precum “castrat”, “comunist de …”, “laş“ şi aşa mai departe. Tocmai pentru stilul său, vorbitorul a avut parte în trecut şi de alte plângeri, dar şi de o faimă discretă în Firenze şi provincie.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Paşaport pentru vot

Băsescu a obţinut cel mai bun scor la Catania, iar cel mai prost la Bergamo