in

Războiul leghistului Roberto Zaffini împotriva unei familii de imigranţi

Iată curioasele investigaţii ale lui Roberto Zaffini asupra unei familii de cetăţeni străini la Fano, printre complexe balneare şi saci cu gunoi. Roberto Zaffini este consilier regional în Marche. O “cămaşă verde” dintotdeauna, "legitimat la Lega Nord din ianuarie 1993, este printre pionierii mişcării lui Umberto Bossi în Marche" se citeşte în biografia sa.  

Ultima sa luptă politică grea constă în supravegheri pe plajă sau în faţa pubelelor cu gunoaie. O muncă mizerabilă cu adevărat, în căldură şi duhoare, necesară pentru a demonstra că la Fano, oraş de origine al leghistului, există imigranţi care se bucură de ajutoare pentru săraci, dar duc o viaţă de nababi.  

Zaffini explică într-o notă că "datorită unei semnalări ale fanezilor atenţi" a descoperit că "o familie de extracomunitari care locuieşte într-o casă de stat cu chirie facilitată nu se lipseşte de o umbrelă de sezon cu şezlong pe plaja Sassonia", una dintre cele mai frecventate.

Aceasta se întâmplă "în  timp ce tot mai mulţi concetăţeni de-ai noştri frecventează plaja liberă. Mergeţi să vedeţi: plajele libere sunt tot mai aglomerate!".  În timp ce fanezii transpiră aducându-şi pe ce să stea şi umbrele de acasă, "nu cumva – se întreabă zelosul consilier – la Fano pe lângă locuinţă de stat se acordă şi umbrelă cu chirie facilitată? Cu siguranţă nu, dar în afară delocuinţă această familie o avea multe alte avantaje economice".

Se întâmplă ca în “venitmetrul” particular pus la punct de Zaffini să reintre şi rubrica gunoaie. Şi "tot din semnalare", ar rezulta că "sacii cu deşeuri produşi sunt în mod notabil mult mai numeroşi decât cei ai unei familii de-a noastră, indicator al unui consum ridicat de bunuri". Cine ştie dacă foarte atenţii delatori au şi deschis acei saci… or fi plini cu resturi de homar şi caviar?

Elvio Pasca

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Familie de români, distrusă într-un accident la locul de muncă

Baconschi despre românii din diaspora: “E mai greu să speli creiere la distanţă”