Menu
in

Solidaritate italiană pentru o româncă bolnavă de rinichi

Solidaritatea are puterea de a salva vieți. Uniunea dintre Caritas Parrocchiale din Sarcedo (Vicenza), Pompeo Cattaneo (preot la parohia din Sant’Andrea la Sarcedo), Caritas Diocesana, Crucea Roșie din Thiene și spitalul Alto Vicentino din Santorso a salvat viața unei fete românce, Anișoara Gurgu (Ana) (foto), care de doi ani are o boală foarte gravă de rinichi, scrie Il Giornale di Vicenza.

“Mama acestei fete, Fănica Gurgu (Ștefania) – declară Pompeo Cattaneo – încă de la începutul anului ne-a cerut ajutor pentru a-și putea îngriji fiica bolnavă de insuficiență renală în fază terminală. În România, statul plătește doar jumătate din terapiile spitalicești în timp ce cealaltă jumătate revine pacientului. Ștefania nu mai reușea să trimită bani familiei pentru îngrijirea fiicei. Din acest motiv Caritas Parocchiale s-a activat astfel încât fata de 18 ani să poată veni în Italia și să primească tratamentul medical adecvat în mod gratuit”.

”Îngerul de la Urgență”, povestea unei românce abandonate

Ștefania (44 de ani) a fost asistată de-a lungul tuturor procedurilor birocratice și preotul Pompeo a reușit să facă astfel încât mama româncă să primească un ajutor financiar care să-i permită plata a trei luni de chirie. Astfel femeia a reușit să pună deoparte banii pentru a merge să-și aducă fiica Ana din România și pentru a o interna în Italia. “Ana – continuă preotul Pompeo – a sosit în Italia pe 10 aprilie.”

”La aeroport mama și fiica au găsit o ambulanță a Crucii Roșii din Thiene pentru transportarea la spitalul din Santorso. La spital medicii au constatat imediat situația critică în care se afla fata, bolnavă la ambii rinichi, cardiopatică și cu calculoză biliară la ficat. A fost supusă tuturor terapiile necesare pentru a se simți mai bine. Acum s-a întors în România unde continuă dializa”.

“Nu știu cum să mulțumesc tuturor persoanelor care au fost alături de mine și de fiica mea salvându-i viața”, declară mama Ștefania. “Am fost foarte mulțumită de felul în care a fost tratată Ana la spitalul din Santorso unde am găsit medici și infirmieri nu numai foarte profesioniști, ci și de mare umanitate și sensibilitate.

”Medicul primar nefrolog, Maurizio Axia, mi-a spus că fiica mea va fi mereu binevenită la Santorso de fiecare dată când va fi nevoie să se întoarcă pentru a fi supusă tratamentelor cele mai adecvate. Trebuie apoi să mulțumesc și preotului Pompeo și membrilor de la Caritas care s-au străduit atât de mult să mă ajute. Este frumos să vezi că există atât de mulți oameni buni care îi ajută pe alții fără a cere nimic în schimb” a mai declarat femeia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version