in

Telefericul din celebra staţiune italiană Pragelato, salvat de români

Societatea românească Spa Teleferica, care gestionează trei staţiuni de iarnă, Predeal, Sinaia şi Buşteni, controlată de fostul boss de la ProTV Adrian Sârbu, este gata să cumpere instalaţia de telescaun din celebra staţiune italiană Pragelato, din provincia Torino. Consiliul local din Pragelato şi-a dat deja acordul.

Astfel, românii vor fi cei care vor salva economia turistică din Pragelato, reactivând pârtiile de schi. Spa Teleferica este gata să redeschidă de iarna viitoare telescaunele şi pistele de pe Val Troncea, la poalele muntelui Sestriere. Societatea românească doreşte să ia în gestiune şi pista olimpică dedicată numai skiului de fond.


Au fost demarate procedurile pentru înregistrarea unei filiale italiene a grupului Teleferica, în care asociat de referinţă este Adrian Sârbu. Românii cred atât de mult în potenţialul pe care îl are Pragelato, încât se vorbeşte chiar şi de adăugarea unui alt telescaun, care va fi mutat direct din România pentru că este prea puţin utilizat.

Perspectiva Spa Teleferica este să aducă în Italia şi turismul românesc: se calculează un potenţial de 300.000 de noi prezenţe turişti din România, care în acest moment aleg ca destinaţie principală Austria, dar care ar putea prefera Pragelato, în cazul în care se va activa o legătură directă între aeroporturile din Bucureşti şi Caselle.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pregătiri de război în vecinătatea României. Băsescu: „Ceea ce a făcut Federaţia Rusă în Crimeea este o agresiune”

Mândria gâdilată a moldovenilor la Soci