in

”Terra bruciata”, operațiune a poliției în Sicilia: furau tot, de la jucării la pesticide

Au fost arestați în cadrul operațiunii ”Terra bruciata”, efectuată de poliția de stat contra unor bande de hoți români și tăinuitori italieni. Românii jefuiau ferme din zona dintre Modica și Vittoria, iar bunurile furate le plasau la italieni. În timpul anchetei polițiștii au recuperat bunuri de peste 100 de mii de euro returnate proprietarilor.

În închisoare au ajuns Florin Sandu, 33 de ani, Ioan Sandu, 31 de ani, și Angelo Migliorisi, 37. Un alt român, B.F., de 25 de ani, a primit interdicție de ședere în provincia Ragusa.

Românii sunt autorii a numeroase furturi din provincia Ragusa, la Modica, Vittoria, Ragusa, Pozzallo, Chiaramonte Gulfi, Comiso și Santa Croce Camerina. Hoții furau tot, de la jucării pentru copii până la obiecte de aur, de la pesticide la îngrășăminte; orice era bun, atâta timp cât avea o valoare care putea fi revândută.

Italienii aveau grijă de bunurile furate, într-un caz ocupându-se chiar de reciclarea unui tractor care, după ce a fost furat, și a fost ascuns într-un garaj, unde numărul de șasiu, apoi au fost șterse. Investigațiile au permis să se recupereze pesticide de o valoare considerabilă, mărfuri care sunt furate frecvent în detrimentul fermelor care suferă pagube enorme.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă, șoferiță de TIR, infarct într-o benzinărie din Imperia. „Mami… De ce ai plecat aşa devreme de lângă noi?”

Brescia, român de 19 ani, găsit mort la poalele unui perete de stâncă: accident sau sinucidere?