in

Tone de pește confiscat si amenzi de zeci de mii de euro aplicate pescarilor români abuzivi

Ultimul episod datează de la începutul lunii februarie. Braconieri români prinși în zona localității Bondeno, în provincia Ferrara. Carabinierii au intervenit de-a lungul malului canalului Cavamento Palata unde au surprins trei cetățeni români care nu aveau permise pentru pescuit. Cei trei bărbați, care pescuiseră patru exemplare de crap cu o greutate totală de circa 12 kilograme, au fost amendați pentru încălcarea normelor de protecție a faunei piscicole și a ecosistemului acvatic. Peștele, încă viu, a fost repus în apă și materialul utilizat pentru capturare a fost pus sub sechestru. Sancțiunile administrative aplicate celor trei pescari se ridică în total la 480 de euro.

Nu este prima dată. În ianuarie, tot la Bondeno, poliţia provincială a sechestrat 1.500 de kg de crap şi 150 de metri de plasă tip năvod și a fost confiscată o barcă. Amenda pentru braconieri, doi români și un italian din Rovigo a fost de 3.160 de euro. Din păcate crapii, aruncaţi în saci de iută, erau deja morţi. Peștele era pus în 10 saci într-o furgonetă cu numere românești.

Milano, peşte gigant prins de un român: un somn de 120 de kg care se hrănea cu raţe şi câini

Alți braconieri au fost descoperiți la Cadigoro, tot în provincia Ferrara. Poliţia provincială a sechestrat 850 de metri de plase abuzive şi o barcă. Trei români au fost amendați cu 2.560 de euro.

Şeful grupului Lega Nord din Regiune, Alan Fabbri, a cerut înăsprirea pedepselor: „Trebuie să evităm să vindem ‹piraţilor› patrimoniul nostru acvatic”. Fabbri spune că „sancţiunile din legea 11 din 2012 sunt prea blânde pentru braconieri, care sunt pedepsiți cu o simplă sancţiune administrativă, la fel și cei care pescuiesc cu explozibil sau cu electricitate. Metode care ar trebui să fie interzise, dar sunt utilizate oricum de pescarii străini fără scrupule”.

„Pescuim de plăcere, nu de foame”, pescarii români din Italia își apără imaginea VIDEO

Capturi la Modena, Mantova și Rovigo

Trei pescari români fără licenţă care utilizau plase interzise într-o zonă unde pescuitul este interzis, la Finale Emilia (Modena) au fost amendaţi de poliţia provincială. Poliţia a sechestrat toate uneltele – plase şi undiţe – în timp ce peştii, încă vii, capturaţi până în acel moment, câteva zeci de kilograme, în special crap şi caras, au fost eliberaţi imediat în apă. Cei trei braconieri au primit sancţiuni în valoare totală de 3.000 de euro.

La Mantova, patru braconieri români au fost denunţaţi. În furgoneta lor agenţii au găsit 150 de kilograme de peşte încă viu, crap şi caras, tocmai capturaţi cu plasele din Lacul Mezzo.

Piraţii râului Pad, lipoveni din Delta Dunării. „Suntem colonizaţi. Ne e teamă. Au sosit de un an şi jumătate şi acum ei comandă”

Tone de peşte pescuite fraudulos, cu plase de 2 km, de către bande de români

Români prinși la pescuit abuziv, 2.000 de euro amendă și 400 de kilograme de pește confiscat

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șomaj de 13,4%, nou record istoric, Tot mai mulți tineri fără loc de muncă în Italia

Tarte Tatin – Tartă de mere franţuzească