in

Toscana, polițist desfigurat în bătaie de doi români, l-au tăiat pe față cu un ciob de sticlă pentru că luase apărarea unor femei

Agresiune sălbatică la Montecattini, în Toscana: un inspector de poliție a fost bătut până la inconștiență de doi români beți, în plin centru, în corso Roma, lovit chiar după ce a căzut inconștient la pământ. Polițistul, care era în acel moment în civil, este Paolo Pieri, vice-coordonator al Brigăzii Mobile de la comisariatul din Montecatini.

Agresiunea a avut loc în 13 martie, marți, în plină zi, în jurul orei 13. Paolo Pieri i-a luat apărarea unei vânzătoare hărțuită de cei doi români. A fost lovit cu o sticlă de vin în plină față, lovitură atât de violentă încât sticla s-a făcut bucăți, spărgându-i doi dinți și pometul. Apoi, căzut la pământ, leșinat, a fost tăiat pe față cu un ciob din sticla spartă, adânc până la os, așa încât va avea o cicatrice permanentă.

Și căzut la pământ, cei doi criminali l-au călcat în picioare, lovindu-l cu pumnii și picioarele de zeci de ori, la cap și la corp. Vina polițistului: încerca să-i convingă să renunțe pe cei doi, care molestau trecători și vânzătoare pe cea mai importantă arteră comercială a orașului.

După o noapte de băut, cumpăraseră mai multe sticle de vin de la Conad și hărțuiau toate vânzătoarele, care erau nevoite să închidă magazinele din cauza lor. Inspectorul i-a invitat să înceteze. Unul dintre ei a aruncat cu o sticlă, inspectorul a eschivat. Polițistul și-a declinat calitatea, dar unul dintre români a sărit pe el, în timp ce celălalt, de la spate, s-a spropiat și i-a spart fața cu stica de vin.

Internat la spitalul din Pistoia, inspectorul a primit pentru început 30 de zile de spitalizare.

Cei doi bătăuși au fost la scurt timp arestați de colegii polițistului bătut. Gheorghe Spataru, 31 de ani, a fost dus în închisoare la Pistoia, în timp ce complicele său, 18 ani neîmpliniți, este într-un centru pentru minori. Pentru ambii, acuzația este de vătămare corporală foarte gravă, în concurs. Arestat un al treilea român, Mihăiță Bigu, 32 ani, acuzat de ultraj și favorizarea infractorului: a încercat să-i împiedice pe polițiști să îl captureze pe Spataru, care se refugiase acasă la el.

Spătaru a fost prins în chiloți, își băgase toate hainele pline de sângele inspectorului în mașina de spălat.

Contra celor doi agresori români există nu doar mărturia victimei, a comercianților și a trecătorilor care au asistat la bătaie, dar, de asemenea, imaginile unei camere de la un magazin. Când polițiștii au ajuns la fața locului, pentru a strânge probe, mulțimea a început să aplaude.

«Doar frânturi îmi amintesc  – povestește rănitul, cu dificultate din cauza rănilor cusute și a dinților rupți – îmi amintesc o persoană, o femeie cerând ajutor. I-am văzut pe cei doi, le-am cerut să înceteze, apoi am luat o lovitură mare din spate. Nu-mi amintesc nimic. M-am trezit în ambulanță: nu știam ce se întâmplă, unde sunt, ce am făcut … ” Va rămâne cu urme permanente. „O cicatrice permanentă a feței, doi dinți rupți, dar nu există alte consecințe fizice. Trebuie să fiu atent în privința capului pentru traumatismul cranian, dar nu mai am nimic altceva „, a mai spus polițistul.

Unul dintre agresori, Spataru, are antecedente: în mai 2015 a fost arestat la sfârșitul unei investigații, fiindu-i atribuite 11 furturi, în baruri, școli, hoteluri, benzinării…

M-am luptat cu onoare și așa voi face mereu, pentru că nu voi indoi fața nedreptății, nici în fața celor care profită de cei neajutorați – a scris polițistul într-o scrisoare publicată de Il Tirreno -. O voi face întotdeauna și nu mă tem, nici măcar cu prețul vieții mele, dacă merită salvate valorile în care cred. Nu voi renunța niciodată și oamenii trebuie să facă același lucru, să se răzvrătească împotriva tuturor violențelor, să nu sufere nedreptate. O îmbrățișare mare, și cu toată dragostea posibilă orașului Montecatini și pentru fiecare persoană care cu afecțiunea ei mi-a dat tărie”, a mai spus inspectorul într-o scrisoare în care a mulțumit pentru solidaritate.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Autocare cu care pleacă românii în străinătate: SICRIE PE ROȚI. Poliția a oprit pe autostradă unul care circula fără o roată

Pistoia, român lovit de o mașină condusă de un preot: ”Nu l-am văzut“