in

Un şarpe în casa lui Calderoli: „Tatăl lui Kyenge mi-a făcut vrăji

Dezvoltare inedită a conflictului dintre Roberto Calderoli, Lega Nord, vicepreşedinte al Senatului italian, şi Cècile Kyenge Kashetu, europarlamentar PD, fost ministru al Integrării în guvernul Letta. Calderoli a fost trimis în judecată pentru defăimare agravată de rasism, după ce a comparat-o pe Kyenge cu un orangutan, la o sărbătoare Lega Nord: „Când apare Kyenge rămân mut. Eu iubesc animalele, însă când văd o înfăţişare de orangutan mă cutremur„, a spus Calderoli.

Au urmat polemici şi cereri de demisie din funcţia de vicepreşedinte al Senatului, pe care leghistul le-a ignorat. El s-a limitat să-şi ceară scuze. Pentru acea „replică”, Calderoli a fost trimis în judecată. Procesul a început pe 26 iunie la Bergamo. e apropie un nou termen în proces, 30 septembrie, când vor fi audiaţi martorii.

Însă se întâmplă lucruri ciudate. Calderoli a postat pe 20 august o fotografie pe Facebook, în care arată un şarpe de doi metri mort, făcând referire la vrăjitorie şi exorcisme.

„Nu am fost niciodată superstiţios, însă după „makumba” pe care mi-a făcut-o tatăl lui Kienge (sic!) mi s-au întâmplat de toate”, a izbucnit leghistul pe Facebook. El a amintit tot ce i s-a întâmplat în ultimele luni: „de şase ori în sala de operaţii, de două ori la reanimare, o dată la terapie intensivă, mi-a murit mama şi în ultimul accident mi-am rupt două vertebre şi două degete.” Apoi şarpele: „L-am capturat azi dimineaţă în bucătăria casei mele. Vouă vi se pare normal ca un şarpe de 2 metri să fie în bucătăria unei case din Mozzo?”, întreabă Calderoli.

Într-o postare succesivă lansează un apel, implicându-l şi pe Papa Bergoglio, pentru găsirea unui bun exorcist.

Vrăji în Congo

Calderoli a aflat că în satul natal din Africa al fostului ministru al Integării a fost efectuată ceremonie pentru eliberarea vicepreşedintelui Senatului de „duhul cel rău”. Aceasta ar fi cauza insultelor lui Calderoli la adresa Cècilei Kyenge: un duh rău care e în corpul leghistului. Şi care trebuie alungat.

În Katanga, satul natal al fostului ministru, din Republica Democrată Congo, tatăl lui Cecile, Clement, zis Kikongo, şeful comunităţii locale, a organizat un fel de exorcism la distanţă, utilizând o fotografie a vicepreşedintelui Senatului şi manevrând şi un şarpe din cauciuc. La finalul ceremoniei, surprinsă în parte de camerele de luat vederi ale revistei „Oggi”, portretul a fost aşezat pe altarul cu care se onorează spiritele străbunilor.

„Doamne, nu suntem împotriva lui Calderoli, fratele care a insultat-o pe Kashetu a noastră, ci împotriva spiritului care l-a împins să jignească. Tu care poţi să pedepseşti sau să ierţi, eliberează-l pe acest fiu al tău de duhul cel rău. Fă să-şi recunoască păcatul şi să-şi arate pocăinţa în faţa Cècilei”, s-a rugat preotul Eustache Youmba.

Într-un interviu publicat în „Oggi”, Clement Kyenge vorbeşte despre atacurile la adresa fiicei: „Pot să lanseze toate bananele pe care le vor, Cècile este italiancă. Italia i-a dat posibilitatea să studieze, să-şi întemeieze o familie şi o carieră. Este ţara sa. Va asculta totul şi pe toţi, inclusiv insultele. Însă nu va renunţa şi pas cu pas va ajunge unde îşi doreşte”.

Clement Kikoko Kyenge este şef de trib în districtul Katanga, în Republica Democră Congo, autoritatea sa este recunoscută de 50 de mii de persoane pe o rază de peste 100 de km.

Cei de la săptămânalul Oggi l-au sunat pe Clement Kikoko Kyenge, care a spus: „Un şarpe în casă nu e un semn bun şi nu sunt sigur că Calderoli a făcut bine să-l ucidă… Dacă el a fost sincer când i-a cerut scuze lui Cècile, poate sta liniştit. Dacă în schimb acele scuze au fost rodul unui calcul şi al convenabilităţii, străbunii s-ar putea enerva”.

Kyenge: „Nici vorbă de vrăjitorie”

„Acel ritual nu era o vrăjitorie. Şi în loc să urmărească superstiţiile, Calderoli ar face bine să se gândească la procesul în care este acuzat de rasism„.

Cècile Kyenge e sătulă. Mai întâi Calderoli a comparat-o cu un urangutan, şi din acest motiv este judecat pentru rasism, acum susţine că suportă efectele unui blestem din partea tatălui ei.

Mă întreb ce religie practică senatorul Calderoli. Eu sunt catolică şi astfel pentru mine aceste lucruri nu există”, spune fostul ministru într-un interviu la Affari Italiani. Apoi explică că ritualul făcut de tatăl său „a fost un gest de iertare şi de primire”.

Kyenge îi aminteşte lui Calderoli de o întâlnire. „Pe 30 septembrie e procesul şi ne întâlnim acolo. Nu aş vrea să se ajungă la alte lucruri. Mi se pare că cineva care are un rol instituţional continuă să nu aibă respect nici pentru propriul rol nici al altor persoane”.

„Pe 30 – insistă – senatorul cu siguranţă va fi judecat pentru ofensă agravată de ură rasială. Mi se pare că situaţia de persecutare continuă. Şi în toată această situaţie persoana persecutată sunt eu”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lucian Glass, președinte LARG, Germania: „Avem semne de întrebare în privința înființării filialei PSD”

7 milioane de italieni câştigă sub 1.000 de euro pe lună