in

Vicenza, alimentau ”piaţa neagră” pentru îngrijitoare, înșelătorie în toată regula

Trei arestări şi suspiciunea că bunurile furate erau destinate îngrijitoarelor de bătrâni din nordul Italiei, care ar achiziţiona produse pentru ei, făcând profit în dauna bătrânilor pe care îi îngrijesc.

Este ipoteza investigativă asupra căreia lucrează agenţii patrulelor, care pe 17 aprilie au arestat trei români surprinşi cu numeroase bunuri furate în apropierea centrului comercial Palladio, la Vicenza.

La închisoare au ajuns o mamă, fiul şi iubita acestuia: Mariana Costache, de 49 de ani, Adrian Alexandru Costache, de 26, şi Violeta Tincuţa, de 20, toţi români fără domiciliu stabil şi deja cunoscuţi forţelor de ordine pentru infracţiuni de furt. Banda a fost găsită în posesia unei prăzi de circa 1.200 de euro.

Era circa ora 5 după-amiaza a zilei de joi 17 aprilie când agenţii i-au făcut semn să oprească, în apropierea centrului comercial Palladio, maşinii Citroen Xsara cu numere franţuzeşti în care se aflau cei trei. Percheziţionând vehiculul au găsit saci mari negri plini cu produse încă închise în ambalaje: 35 de ambalaje cu lame pentru aparate de ras, 26 de creme adezive dentare, pantofi, bijuterii, produse alimentare, periuţe de dinţi electrice şi multe sticle cu băuturi spirtoase. Românii au fost duşi la chestură, unde poliţiştii au descoperit că poşeta lui Temei era căptuşită cu staniol pentru a păcăli sistemele antifurt de la casele de marcat ale magazinului.

Căutând prin poşeta femeii, agenţii au ajuns apoi la un supermarket devalizat de bandă datorită unui bon de 3 euro emis la 14.40 aceeaşi zi la Familia di Curtarolo, în provincia Padova. Directorul punctului de vânzare a confirmat furtul şi a recunoscut prada cu ajutorul codurilor de bare ale produselor.

În memoria navigatorului vehiculului utilizat de cei trei au fost găsite adresele a numeroase supermarket-uri pe care, potrivit investigatorilor, banda urma să le jefuiască şi le vizitase deja în ultimele luni: Emisfero şi Familia di Parco Città, dar şi puncte de vânzare din Verona, Mantova, Desenzano, Montebelluna, Parma şi Ivrea. În acel moment, mama, fiul şi nora au fost reţinuţi şi duşi la închisoare: tânărul la Padova, femeila la Verona. Procurorul Cappelleri a cerut judecătorului de instrucţie confirmarea arestărilor.

Poliţiştii încearcă să ajungă la canalul de tăinuire a mărfii. Poliţia este practic sigură că străinii au acţionat la comandă. Lăsând deoparte băuturile spirtoase, tot restul produselor furate îi face pe investigatori să creadă că bunurile erau destinate unor pensionari. Teoria poliţiştilor este că banda are un plasator în fiecare dintre provinciile lovite, care strânge comenzile îngrijitoarelor provenite din estul Europei.

Acestea din urmă ar achiziţiona apoi marfa vândută pe piaţa neagră la preţuri mai mici decât cele din supermarket-uri pentru a-i înşela pe bătrânii pe care îi asistă, făcând să li se ramburseze mai mulţi bani decât cei pe care i-au cheltuit efectiv, fără a prezenta bon victimelor. O înşelătorie în plină regulă, comisă pentru a-şi completa salariul, în dauna bătrânilor cu luciditate redusă, scrie Il giornale di Vicenza.


Citește și:

Rovigo, abordau bătrâni pentru sex, apoi le dădeau somnifere şi îi jefuiau

”Sora ta a avut un accident, trimite 900 de euro”, un român din Riano la un pas de a fi înșelat

Simulează un accident şi cere bani în numerar: atenţie la „escrocheria cu depăşirea”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dosarul votului din Diaspora, procurorii vor capul lui Corlăţean. PNL:”Luaţi-l!”

I-au găsit un adevărat arsenal în casă: carabine, puști și cartușe. Român arestat la Arezzo