in

Video GR: Au ȋnceput soldurile!

Ca ȋn fiecare an, la ȋnceputul lunii iulie, ȋncep vânzările de sfârşit de sezon la preţ redus. In general, intră la solduri marfa care ȋşi pierde din valoare, dacă nu este vândută ȋntr-un anumit sezon. Este cazul hainelor care se demodează, ȋn primul rând, dar nu sunt excluse alte produse, cum ar fi cele electronice.

Data ȋnceperii soldurilor variază ȋn general de la regiune la regiune, ca şi durata lor, ȋn medie două luni, ȋnsă ȋn iulie 2011 soldurile au ȋnceput la aceeaşi dată ȋn toată Peninsula.

Legea stabileşte norme foarte stricte şi precise pentru protecţia consumatorilor. In primul rând, produsele reduse trebuie să fie expuse separat de cele la preţ normal şi să aibă o etichetă cu preţul iniţial, preţul redus şi procentul de reducere.

Magazinele care ȋn restul anului acceptă cecuri şi cărţi de credit, sunt obligate să le accepte şi pe perioada soldurilor şi să ȋnlocuiască marfa cu defecţiuni. In schimb, cumpărătorii sunt sfătuiţi să se intereseze dinainte dacă marfa nedorită se poate ȋnlocui ulterior.

Iată mai jos cum s-a desfăşurat prima zi de solduri de vară 2011 la Roma, ȋntr-unul din centrele comerciale din capitala Italiei.

Cât va cheltui, ȋn medie, o familie italiană ȋn următoarele săptămâni? Un studiu realizat de Confommercio preconizează o cheltuială medie de 274 de euro de familie, media individuală fiind de 114 euro.

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident cu microbuzul ȋn Austria- trei români morţi şi cinci grav răniţi

Nadia Comăneci cu umerii descoperiţi la nunta principelui Albert de Monaco FOTO INEDITA si VIDEO