Menu
in

Viol în grup în Calabria, caz asemănător cu cel de la Vaslui: ”Ea şi-a căutat-o”. Victima, o fată de numai 13 ani

Caz şocant la Melito Porto Salvo, în Calabria. Viol agravat în grup, acte sexuale cu minoră, deţinere de materiale cu pornografie infantilă, violenţă privată, acte persecutorii, vătămare corporală agravată şi favorizare. Cu acestea acuzaţii au fost arestate cele nouă persoane de către carabinierii din Reggio Calabria. Mandatele au fost executate pe 2 septembrie dimineaţa de către carabinierii de la unitatea din Melito Porto Salvo, la încheierea anchetelor demarate în martie 2015.

Potrivit reconstituirii carabinierilor, victima, o fată de numai 13 ani, a început în vara lui 2013 o relaţie sentimentală cu unul dintre băieţii din grup care, profitând de fragilitatea sa, a constrâns-o să-i îndeplinească cererile, obligând-o să aibă relaţii sexuale cu un număr tot mai mare de prieteni de-ai săi. Potrivit investigatorilor, între finele lui 2013 şi începutul lui 2015, arestaţii au abuzat sexual de mai multe ori, chiar şi în grup, de fată.

Victima, a cărei viaţă a fost caracterizată de o prelungită şi gravă stare de anxietate, în perioada abuzurilor era complet subjugată de băieţii care ar fi ameninţat-o că vor face publice câteva fotografii intime de-ale sale şi vor dezvălui „infamiile” sale părinţilor. O ameninţare implicită, potrivit carabinierilor, a fost constituită de faptul că unul dintre arestaţi, Giovanni Iamonte, de 30 de ani, este fiul lui Remingo, actualmente închis, şeful grupării `ndrangheta operantă la Melito. Grupul a fost şi protagonistul unui raid punitiv asupra unui tânăr, cu care fata legase o relaţie sentimentală normală, cu scopul de a a-l îndepărta şi a”reintra în posesia” fetei.

La încheierea anchetelor, carabinierii i-au arestat şi dus la închisoare, în afară de Iamonte, pe Daniele Benedetto (21 de ani), ambii deja cunoscuţi forţelor de ordine, Pasquale Principato (22), Michele Nucera (22), Davide Schimizzi (22), Lorenzo Tripodi (21) şi Antonio Verduci (22). Un tănăr de 18 ani care la momentul faptelor era minor, G.G., a fost dus într-o comunitate protejată. Domenico Mario Pitas, în fine, a fost pus sub control judiciar fiind acuzat numai de favorizare.

„Şi-a căutat-o!”

„1,55 metri şi 40 de kilograme”, scrie în dosarul anchetei. Locuitorii vorbesc urât despre ea: „Şi-a căutat-o!”. „Ne pare rău pentru familie, însă nu trebuia să se pună în acea situaţie”. „Ştiam că era o fată puţin agitată”. Cum adică agitată? „Una care nu ştie să stea la locul ei”. În piaţă soseşte preotul Benvenuto Malara, se duce în faţa camerelor de filmat: „Din păcare circulă zvonul că acesta nu este un caz izolat. Există multă prostituţie în localitate”.

Au violat fetiţa trei ani la rând. Prostituţia nu are nimic de-a face. Au violat-o nouă, pe rând şi împreună. Ţinând-o pe loc de încheieturi, şi apoi obligând-o să refacă patul. „Era pătura roşie”, şi-a amintit fetiţa în timpul audierilor, asistată de psiholog. „Şi nu mai aveam deloc stimă de sine. Uneori îi lăsam să o facă. Dacă mă opuneam, spuneau că nu sunt capabilă. Îmi venea să plâng. Mă simţeam un rahat”. Se duceau să o ia la ieşirea din Şcoala medie Corrado Alvaro. Este pe strada principală, chiar în faţa cazarmei carabinierilor. Urcau fetiţa în maşină şi se duceau la cimitirul vechi, sau la belvedere sau sub podul din Fiumara. Mai des într-o casă pe munte la Pentidattilo, unde era patul.

Când a început această tragedie italiană, fetiţa avea 13 ani. Acum a împlinit şaisprezece. În urmă cu o săptămână, anunţând arestarea violatorilor, procurorul şef din Reggio Calabria, Federico Cafiero De Raho, a spus: „Acest teritoriu este afectat de o întârziere constantă. Există o lipsă de sensibilitate. Chiar şi părinţii au păstrat tăcerea. Toţi ştiau„.

În piaţa din faţa gării a fost organizat un marş cu făclii. Patru sute de persoane prezente, multe venite din alte localităţi. Asociaţia Libera a preotului Ciotti, cercetaşii, pancartele. Patru sute de persoane la 14.000 de rezidenţi.

A existat prea multă tăcere, la Melito di Porto Salvo. Cuvintele aici sunt mereu vinovate. Primarul Giuseppe Meduri urcă pe scenă şi o atacă pe jurnalista Giusy Utano de la TgR Calabria: „Anumite reconstituiri prezentate în reportajul public ne-au ofensat”. Dar ce vină are jurnalista, dacă una dintre vocile care s-au auzit în reportajul transmis era aceea a unei femei care spunea astfel? „Sunt alături de familiile băieţilor. După cum se îmbracă, anumite fete şi-o caută”.

Vaslui 2014

În 2014, şapte tineri au violat cu sălbăticie o fată, într-o comună de lângă Vaslui. Cei şapte tineri au torturat şi violat o fată de 18 ani timp de 3 ore, pe un câmp. După ce tânăra a leşinat, au stropit-o cu alcool şi au violat-o din nou. Vinovaţii au primit pedepse definitive între 6 şi 10 ani de închisoare. Cazul a stârnit revolta întregii ţări, însă în sat cei mai mulţi i-au susţinut pe tineri.

„Sunt mamă de fată şi de băieţi, dar le-a dat prea mult. Şi fata a fost rea. E foarte mare pedeapsa”, a spus o femeie.

„Care greşeşte, să ia pedeapsa, dar nu merită băieţii ăştia atât de mult. Îi cunosc. Au fost la liceu, cuminţi”, a spus un bărbat din sat.


Citește și:

Româncă sechestrată și agresată trei zile de un conațional. Alexe Curuț a încercat și să o violeze

Italia, molestarea sexuală a îngrijitoarei de către bătrânul asistat. Avocatul răspunde

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version