Menu
in

Ambasadoarea Dana Constantinescu, convinsă că Italia va sprijini aderarea României la spațiul Schengen

Italia va sprijini România în procesul de aderare la spațiul Schengen, în contextul în care Italia va deține președinția Consiliului Uniunii Europene în al doilea semestru al anului 2014, iar raporturile bilaterale dintre cele două țări sunt „excelente”, a afirmat ambasadorul României în Italia, Dana Constantinescu, în cursul unui interviu acordat miercuri agenției de presă TMNews, citată de Agerpres.

„Începutul mandatului meu intervine într-un moment în care relațiile bilaterale dintre România și Italia sunt excelente și au ajuns la o deplină maturitate. Relațiile dintre România și Italia se bazează pe afinități culturale și istorice și pe idealuri comune, în cadrul unui parteneriat strategic consolidat”, a subliniat ambasadorul Dana Constantinescu.

Ambasada Italiei la Bucureşti: România trebuie să intre în Schengen

Dana Constantinescu, care este ambasador la Roma de cinci luni, este convinsă că Italia, în calitate de membru fondator al UE și în contextul în care va deține președinția Consiliului Uniunii Europene în perioada 1 iulie — 31 decembrie 2014, va susține aderarea României la spațiul Schengen.

„Italia a susținut constant aderarea țării noastre la Schengen”, confirmând că România „a îndeplinit toate criteriile” în acest sens, a explicat Dana Constantinescu.

Franţa nu ne vrea în Schengen. Se teme de infractorii români

Italia și România, care sunt „parteneri din ce în ce mai apropiați”, din punct de vedere politic, economic și al raporturilor în cadrul Uniunii Europene, „vor continua să colaboreze„, precizează TMNews.

Raporturile „mature” dintre cele două țări sunt demonstrate și de creșterea constantă a schimburilor comerciale dintre Italia și România, în ciuda crizei economice. Schimburile comerciale dintre cele două țări au depășit 11,5 miliarde de euro în 2012 și au crescut cu 2,5% în primele șase luni ale anului 2013, date care subliniază „excelentele raporturi bilaterale dintre guvernul de la Roma și cel de la București”, a mai spus ambasadorul României la Roma.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version