in

Celebrarea iei populare româneşti în Diaspora, la a doua ediţie, Bruxelles și Citadelle de Namur

În zilele de 21 şi 22 iunie 2014 se va desfășura a doua ediție a celebrării iei populare, a portului tradițional popular românesc, în Diaspora.

Cum era de așteptat, şi evenimentele de anul acesta din Belgia se înscriu într-o gama mai bogată de acțiuni culturale şi sociale, comparativ cu cele de anul trecut. Numărul şi calitatea colaboratorilor, de asemenea, se află în creştere, ceea ce ne încurajează şi mai mult să continuăm eforturile noastre, bazate pe voluntariat (detalii evenimente 2013).

Sâmbătă, 21 iunie, începând cu orele 18h00, vă invităm la Citadelle de Namur, îmbrăcaţi în ie, pentru un picnic al iilor şi un spectacol de dansuri şi cântece populare. Tânărul ansamblu folcloric „Flori Mureşene” din Simeria şi soliştii Alex Vasiu şi Liviu Cătănaş ne vor încânta cu dansurile şi muzica lor. Este încurajată oferirea reciprocă de cozonac sau alte produse tradiționale românești, între participanți, de manieră informală şi 100% necomercială. Nu uitați să vă invitați şi prietenii de alte naționalități!

Duminică 22 iunie, de la orele 18h30, vă invităm la Bruxelles, de asemenea îmbrăcați în ie sau în cămașă albă, la un spectacol de muzică şi dansuri folclorice, la sediul fundației Valențe Umane, Rue de la Charité 41, 1210.

Accesul la ambele evenimente este gratuit.

Organizatori: Diaspora Progresistă – Romanian Open Society Abroad (DP-ROSA) alături de asociația non-profit ROSA Belgia a.s.b.l.
Colaboratori: Fundaţia Valenţe Umane, Rue de la Charité 41, 1210 Bruxelles
Sponsori: Restaurantul L’AT HOME Bruxelles, Avenue Jean Sobieski 82 şi magazinele La Bunicuţa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Congresul Românilor de Pretutindeni, propus de MAE în noiembrie. Începe bătălia pentru locurile de „congresmani”

Surprinşi de carabinieri furând şuruburi de la şine: ar fi putut cauza un dezastru feroviar