in

Delegații ale Inspectorul General al Poliției și Ministerului Apărării din România, în vizită la Roma

Inspectorul General al Poliției Române aflat în vizită la Roma

Marți 17 iunie, ambasadorul Dana Constantinescu l-a întâmpinat pe chestorul general de poliție Petre Tobă, Inspector General în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Oficialul român se află la Roma pentru a participa la cea de-a XXXI-a ediție a Conferinței Internaționale pentru combaterea traficului de droguri, al cărei obiectiv este schimbul de bune practici în domeniu, coordonarea politicilor și realizarea unei strategii operative eficiente.

Cu prilejul întâlnirii cei doi au analizat colaborarea excelentă la nivel polițienesc între România și Italia, concretizată în rezultate precum recuperarea și returnarea lotului de kosoni românești din Italia, reținerea în România a unui important lider mafiot italian ș.a.

Mai multe informații despre conferință găsiți aici

Delegaţie a Ministerului Apărării român aflat în vizită la Roma

Tot în aceeași zi, ambasadorul Dana Constantinescu a întâmpinat la sediul ambasadei o delegaţie a ministerul Apărării, condusă de Valeriu Nicut, secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare.

Delegaţia ministerului Apărării s-a aflat la Roma pentru a participa la Conferinţa Ministerială Internaţională privind sprijinul pentru Forţele Armate Libaneze, organizată de MAE italian, care a avut, în principal, ca obiectiv consolidarea sprijinului oferit Forţelor Armate Libaneze de către comunitatea internaţională, întărirea parteneriatului dintre donatorii internaţionali şi Liban, coordonarea acţiunilor participanţilor la activitate ş.a.

Conducerea misiunii internaţionale ONU de menţinere a păcii în Liban (UNIFIL) este deţinută de Italia, care asigură totodată cel mai numeros contingent de militari. România acordă o importanţă majoră misiunilor ONU de menţinere a păcii în Orientul Mijlociu, iar cooperarea în acest domeniu reprezintă o altă dimensiune a relaţiei bilaterale excelente dintre România şi Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Daniel Tecu, FADERE: ”Românii de etnie rromă din Europa, ai nimănui”

A început Festivalul Propatria 2014 – Roma. Lansarea printr-un flash mob românesc cu coregrafie