in

Designeri români la „Milano Fashion Week”

Alina Stroie Mărgulescu, Florina Ivașcu și Olimpia Dobrotă– sunt trei tinere românce care vor participa, alături de designeri din alte opt ţări,  în cadrul evenimentului „World of Fashion”, la celebrul eveniment „Fashion week” dedicat modei, care se desfăşoară anual, la Milano.

Manifestaţia “World of fashion. Trei continente – nouă națiuni” va fi inaugurată pe 23 septembrie  şi va reuni designeri care au urmat cursurile vestitei Academii de artă Brera din Milano.

Deschiderea cursului de design în interiorul vechi școli de artă milaneze,  a permis selecționarea de la un an la altul, a multor tineri talentați. Pentru prima oară însă în acest an, cele mai apreciate creații artistice de la obiecte de vestimentație și până la accesorii, devin vizibile prin intermediul unui eveniment organizat în mod special la Milano.

Participarea românească este preponderentă daca ținem seama de prezența a trei tinere designer care s-au bucurat de frecvența la cursurile academiei milaneze.

Evenimentul, conceput și organizat de Giovanna Repossi și Valentina Sartorio, se bucură de patronajul Regiunii Lombardia, Provinciei Milano și a Camerei Naționale de Modă a Italiei.

Serata inaugurală cu parada vestimentară și a accesoriilor va avea loc pe 23 septembrie a.c. începând cu orele 19.00 într-o locație devenită reper în lumea modei milanze: Palazzo Diesel, Via Sthendal. 36.    

        Alina Stroie Mărgulescu este una dintre tinerele studente ale Academiei Brera, fiind prezentă la eveniment cu câteva dintre creațiile personale. Laureată în Pictură Murală la Universitatea Bucuresti și studentă la Universitatea de Arte Plastice și Design, Alina S. Mărgulescu a avut posibilitatea prin intermediul unei burse,  ca în acest an să își îmbogațească cunoștințele în materie de design vestimentar la Milano.

“Este o mare șansă a fiu prezentă la Milano – a declarat ea-  Brera fiind un nume consacrat în domeniul artei. Am participat la mai multe cursuri teoretice și practice care mi-au deschis multe orizonturi”.

În legătură cu evenimentul World of fashion unde participă și alte două tinere artiste din România, Alina S. Mărgulescu ne-a mărturisit “sunt prezentă la această manifestare cu colecția “Treasure inside” realizată sub îndrumarea designerului italian prof. Francesca Liberatore.  Sunt fericită să amintesc apoi două persoane care au colaborat la acest proiect al meu: e vorba despre un nume deja cunoscut la Milano – Cristina Elena Toma designer al propriului brand de pantofi, afirmată deja nu doar pe piața italiană cât și pe covorul roșu de la Hollywood,  make-up artist Candia Trugly la Marie Claire România dar și aportul agenției MRA“. Cât privește planurile de viitor în Milano, tânăra artistă este în pregătirea unei importante expoziții colective alături de artiști consacrați din Milano care va debuta în luna decembrie.

Sursă: www.culturaromena.it  Milano

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mirela Sasu, secretar provincial la Fiamma Tricolore din Massa Carrara

32 ani, electrocutat mortal la muncă la Torino