in

Îți este dor de țară? Vino la Bologna: ”ROMÂNIA – oameni, locuri și tradiții”

Vă invităm la vernisajul expoziției de fotografie „ROMÂNIA – oameni, locuri și tradiții”, ce va avea loc în data de 9 aprilie, ora 17.30 în incinta Consulatului General al României la Bologna, Str. Guelfa nr. 9, Bologna. Cu imaginile lor, fotografii Sorin Onisor și Dorin Mihai își propun să vă înfățișeze o realitate și o frumusețe surprinzătoare a satului românesc și al oamenilor ce îl locuiesc.

„Veșnicia s-a născut la sat”, spune inegalabilul Blaga elogiidu-și nativul Lancrăm. Acesta este motto-ul pe care vrem să-l folosim pentru expoziția noastră de fotografie românească. Exact, expoziția noastră, pentru că un pic o simt și a mea. Dorim de asemenea să o dedicăm tuturor românilor din Italia și nu numai.

Primăvara pozei tradiționale românești m-a cucerit în urmă cu ceva ani buni pe Cartea cu Fețe (Facebook). Acolo l-am descoperit pe Sorin Onișor. Am redescoperit România ascunsă prin pozele lui. Mi-au stârnit un teribil dor de țară și prin simpla lor contemplare mă simțeam aproape de casă și de ai mei.

Este esențial să ai rădăcini, să poți să te definești, să stii cine ești ca să știi ce poți să devii. Dacă te cunoști pe tine însuți vei puteam să zbori și să te dezvolți acolo unde te duce vântul.

Prin ochiul lui Onișor am redescoperit copilăria, România autentică, oameni și locuri uitate și redescoperite. Anul trecut am avut ocazia să-l cunosc personal și nu mare mi-a fost surpriza să văd ca pozele sunt de fapt făcute cu sufletul.

Fotografiile lui Onișor mi-au sădit în minte dorința omniprezentă de a căuta o cale să le împărtășesc cu alți români stabiliți in Italia, dar și cu italieni care nu au avut ocazia să cunoasca Romania. Decizia de a organiza o expoziție a venit natural. Mii de multumiri lui Dorin Mihai pentru fotografii si tot ajutorul.

Acum când totul este pregătit, vă așteptăm pe 9 Aprilie 2016 la Bologna ora 17.30 in incinta Consulatului General al Romaniei, Strada Guelfa nr 9, Bologna.

Carmen Claudia Mihai

Pagina Facebook a evenimentuluiCitește și:

Cătălin Urdoi, un rădăuţean stabilit la Roma, pasionat de fotografie: ”Fur o fracţiune din timpul care zboară”

10 foto senzaționale – Fundătura Ponorului, Palma lui Dumnezeu. ”Aici, timpul e oprit în loc”

 ”La mulți ani, Bucovină minunată!” – Fotografii incredibile despre un ținut de basm

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din Lombardia îi mulţumesc şi-l salută pe George Bologan

Sediile ambasadelor României, loc de întâlnire pentru filialele partidelor politice