in

Joc, cântec și voie bună: „Vino să vezi românii mândri de originile lor” – Verona, 22 martie

Ansamblul folcloric „DE LA BĂTRÂNI CETIRE” din Torino organizează la Verona „PARADA TRADIȚIONALĂ DE FOLCLOR ROMÂNESC” pentru a împărtăși tuturor bogăția și particularitatea folclorului românesc, cu tot ceea ce reprezintă acesta; joc, cântec și voie bună.

După evenimentele similare de la Torino si Milano, duminică, 22 Martie 2015, cu începere de la ora 13.00, centrul orasului Verona va deveni scena tradiţiilor româneşti.

Această paradă propune păstrarea notei de autenticitate şi originalitate a tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti și va avea ca itinerariu spaţiul pietonal dintre PIAZZA BRA, PIAZZA ERBE şi PIAZZA DEI SIGNORI…

PROGRAMUL constă într-o defilare de costume tradiționale și prezentarea unor mici spectacole de datini, obiceiuri(ursul, capra,caiutii etc) și dansuri populare românești din toate zonele etnofolclorice ale României.

Pentru a evita eventuale comentarii rautacioase, avizam ca la sfarsitul fiecarei reprezentatii vom face o colecta de oferte, care in mod absolut nu este obligatorie si nici nu defineste un criteriu de participare.

Celor care considera ofensiva aceasta actiune le cerem scuze, insa datorita lipsei totale a suportului material cu care ne confruntam, doar generozitatea oamenilor de rand care vin sa ne urmareasca ne poate ajuta sa supravietuim si sa continuam activitatile noastre.

Director artistic: Clement Dobos

DUMINICĂ, 22 Martie, vino să vezi românii mândri de originile lor!Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Jafuri la Frosinone, multe în dauna unor bătrâni, opt români arestaţi

Adio Italia, imigranţii se întorc acasă. Primii în clasament sunt românii