in

Roma, 31 octombrie, seminar cu lucrătorii români organizat de sindicate şi biroul de muncă al Ambasadei

Joi, 31 octombrie 2013, orele 16.00, Ambasada României la Roma în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România (ANOFM) şi FILCA CISL, FILLEA CGIL, FENEAL UIL şi CAF CISL Roma şi Lazio, va organiza un seminar interactiv dedicat lucrătorilor români din Regiunea Lazio.

Seminarul se va desfăşura la sediul Sindicatului FILCA CISL, din Via del Viminale, nr. 43, 00184 Roma. Pe lângă reprezentanţii partenerilor sociali, la eveniment vor participa reprezentanţi ai ANOFM şi ataşatul pe probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei României la Roma.

„Am lucrat în regulă, m-a dat afară și nu am luat nimic. Ce fac?”, menajerele întreabă, ambasada răspunde

Cu această ocazie, vor fi dezbătute subiecte de interes, precum: drepturile lucrătorilor români în baza regulamentelor europene în domeniul securităţii sociale, în special a prevederilor referitoare la prestaţia de şomaj, procedurile ce trebuie urmate şi modalităţile de soluţionare a eventualelor probleme, asistenţa sindicală şi fiscală de care pot beneficia, condiţiile de muncă şi de viaţă din România, discutarea unor caracteristici legate de piaţa muncii din România utile în cazul deciziei de reîntoarcere din Italia, precum şi aspecte legate de mobilitatea forţei de muncă şi de posibilitatea căutării unui loc de munca în alte state membre, în special prin intermediul reţelei Eures.

Prin acest tip de acţiuni, Ambasada României în Italia prin Biroul ataşatului pe probleme de muncă şi sociale şi ANOFM, îşi propun facilitarea accesului la informaţii privind drepturile şi obligaţiile lucrătorilor români din Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

La cerșit în centrul Romei cu copilul narcotizat

Socialiştii cu simpatii monarhiste: o delegaţie PSD Italia i-a oferit o diplomă şi l-a felicitat pe Regele Mihai