in

Românii din Italia vor picheta Ambasada de la Roma: „Cerem guvern tehnic”

UPDATE: Questura di Roma a autorizat manifestaţia!

Românii din Italia sunt solidari cu manifestanţii din România. Duminică, 22 ianuarie, începând cu ora 12.00, românii din Roma şi din împrejurimi sunt chemaţi să picheteze sediul Ambasadei României la Roma, din via Via Nicolo Tartaglia, 36 (cartierul Parioli), în semn de solidaritate cu manifestanţii care au ieşit în stradă în oraşele României.

Asociaţia Românilor din Italia, alături de alte asociaţii, îi cheamă la manifestaţie pe toţi românii nemulţumiţi de politica guvernului Băsescu – Boc, pentru a cere numirea unui guvern tehnic la Bucureşti. Într-o scrisoare expediată membrilor şi simpatizanţilor de Asociaţia Românilor din Italia se spune:

„În aceste zile, românii au ieşit în stradă pentru a cere demisia guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu. Noi, românii din diaspora, suntem solidari cu cei care cer demisia celor care au adus ţara într-o situaţie catastrofală.

Toate ţările din Europa au luat măsuri de austeritate, dublate însă de măsuri de redresare şi creştere economică. În România au fost luate doar măsuri de austeritate. Au fost tăiate salariile, pensiile şi alocaţiile sociale, au crescut taxele, accizele şi TVA, au fost făcute concedieri în masă, au fost desfiinţate spitale, efectul fiind o catastrofă socială de proporţii. Jumătate din populaţia României se zbate în sărăcie, conform oricăror standarde, europene sau africane. Milioane de români şi-au luat lumea în cap şi au emigrat în căutarea unei vieţi decente. Dar nimeni nu a emigrat de plăcere.

Guvernul a declanşat un război contra populaţiei, pretextul fiind cerinţele FMI şi ale Uniunii Europene. Nu se ştie ce s-a făcut cu banii de la FMI şi UE, se ştie doar că generaţiile viitoare au fost amanetate în contul datoriilor făcute acum. Suntem datori vânduţi. În 1989, România nu avea datorii externe, acum avem o datorie externă publică şi privată de aproape 100 de miliarde de euro, faţă de un produs intern brut de 120 de miliarde de euro.

Banii împrumutaţi de la FMI nu au îmbunătăţit situaţia populaţiei,ci au fost folosiţi în beneficiul băncilor străine care au speculat dorinţa de bunăstare a populaţiei, în anii de boom economic. Acum sute de mii de români nu mai reuşesc să-şi plătească datoriile la bănci, iar Guvernul i-a abandonat, pentru a nu supăra grupurile financiare de lobby care dau bani partidelor. În acelaşi timp corupţia şi economia subterană au crescut, fiind evaluate la peste 30 de miliarde de euro.

România este pe ultimul loc la infrastructură în Europa, avem doar 300 de km de autostradă şi jumătate de gospodării fără acces la apă curentă şi canalizare. Agricultura şi industria naţională au fost puse la pământ, în timp ce importăm majoritatea alimentelor şi a bunurilor de larg consum.

Manevrele economice ale guvernului Boc au fost dictate de Traian Băsescu, şeful de la Cotroceni, care are controlul tuturor pârghiilor de decizie din statul român. Nu numai cei aflaţi azi la conducere sunt vinovaţi pentru această catastrofă. Toată clasa politică actuală are o responsabilitate. Politicienii nu mai reprezintă interesele alegătorilor lor, ci a celor care le finanţează campaniile electorale. Soluţia nu este înlocuirea PDL cu USL.

Considerăm că starea actuală a României impune numirea unui guvern tehnic, aşa cum s-a întâmplat în Italia. Un guvern tehnic care să nu mai fie controlat şi şantajat de grupurile de interese din economie şi finanţe. Un guvern care să scoată ţara din criză.

Români, veniţi alături de noi pentru a participa la renaşterea României!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Ministrul de la Colosseum” Scajola, consilier pentru Mircea Geoană

Opoziţia scoate în stradă 10.000 de oameni. Sindicatele ameninţă cu greva generală, la sfârşitul lunii