in

Soprana Letiţia Viţelaru, pe scena Teatrului La Scala din Milano

Vineri, 13 iulie 2012, începând cu ora 20.00, pe scena prestigiosului Teatrul La Scala din Milano, va avea loc punerea în scenă a operei "Don Pasquale" de Gaetano Donizetti.

Regia spectacolului, un proiect al Academiei Teatrului La Scala din Milano, este semnată de renumitul om de cultură britanic Jonathan Miller.

Sub bagheta dirijorului de origine spaniolă Enrique Mazzola, interpreții reprezentației din 13 iulie vor fi: Nicola Alaimo – Don Pasquale, Filippo Polinelli – Malatesta, Leonadro Cortellazzi – Ernesto, Letiția Vițelaru– Norina, Mikheil Kiria – Notarul.

SopranaLetiția Vițelaru, bursiera Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția la Academia Teatrului La Scala din Milano, va interpreta rolul Norinei din opera "Don Pasquale", spectacol cu care se incheie primul an de studii al actualei generații de bursieri la Academia Teatrului La Scala din Milano.

Letiţia Viţelaru este absolventă a Liceului de Artă „George Apostu” din Bacău – secţia vioară, a Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti – secţia canto și a Conservatorului „Giuseppe Verdi” din Milano. Din cei 180 de candidați prezenți la selecția de la Milano din luna iulie 2011, sopranaLetiția Vițelarua fost selectată de comisia de jurizare, formată din personalități ai operei lirice italiene, pentru a urma cursurile Academiei Teatrului La Scala din Milano pentru anii academici 2011-2012 şi 2012-2013. În prezent este bursiera Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția la Academia Teatrului La Scala din Milano.

Prima bursă pentru un tânăr interpret român de operă la Academia Teatrului La Scala din Milano se înscrie în strategia în domeniul muzicii a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, care are drept principal obiectiv oferirea tinerilor interpreți de operă oportunitatea perfecționării la una dintre cele mai importante şcoli de operă lirică din lume. Următorul concurs va fi organizat în anul 2013.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Totti şi Pacino de Dâmboviţa: au picat la BAC, dar au ajuns vedete pe Facebook-VIDEO

În 2029 vor fi două milioane de fii de imigranţi/ Raport