Menu
in

Actorul Nae Lăzărescu a murit – „Deși era bolnav, a fost foarte discret, pentru că nu voia să întristeze lumea”

Actorul Nae Lăzărescu a murit astăzi, 19 decembrie, la vârsta de 72 de ani. Acesta avea grave probleme de sănătate şi slăbise foarte mult în ultima perioadă. Actorul suferea de o afecţiune la ficat şi urma un tratament foarte puternic.

Nae Lăzărescu s-a născut pe 8 septembrie 1941, fiind cunoscut în special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru.

În perioada în care era student la ASE, Nae Lăzărescu juca într-un grup de teatru satiric, cu care participa la festivaluri de amatori, apoi a lucrat trei ani la Rapsodia Română, la secţia de estradă. Ulterior, vreme de aproape 50 de ani, a lucrat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde l-a cunoscut pe Vasile Muraru, iar cupletele interpretate de ei sunt memorabile.

Nae Lăzărescu declara, într-un interviu, că de mic și-a dorit să fie actor de revistă. „Eu am vrut să lucrez la teatrul „Constantin Tănase”, portar, contabil, orice dar neapărat la acest teatru!”, mărturisea Nae Lăzărescu într-un interviu publicat pe site-ul teatrului Constantin Tănase.

Marele său atu a fost memoria, care l-a ajutat să fie un om de spectacol: „Intram la cinematograf dimineața și ieșeam seara. Vedeam minirevista de nenumărate ori, le și suflam. Pe urmă am încercat să fac și eu în cartier. Am invitat părinții, le-am luat și bani… Bineînțeles că erau sume modeste, măruntiș”, mai spunea Nae Lăzărescu.

Nae Lăzărescu a vorbit şi despre viciile sale: „Am fost unul dintre olimpicii alcoolicilor din România. După ce a murit prietenul meu Aurelian Andreescu, m-am lăsat. Au trecut mai bine de 30 de ani. Mai am un pic și mă las și de restul…”, se amuza acesta.

Vasile Muraru, în prezent director artistic al Teatrului „Constantin Tănase”, a declarat că Nae Lăzărescu a fost un om foarte discret. „Deși era bolnav, a fost foarte discret, pentru că nu voia să întristeze lumea, a fost un tip discret care nu-și dădea decât pe scenă obolul, în rest voia să treacă neobservat. „

Alexandru Arșinel, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, a declarat: „Este cumplit ce s-a întâmplat în dimineața aceasta. Ne așteptam că se va întâmpla, dar speram în fiecare zi că Dumnezeu va amâna la nesfârșit această tragedie. A dispărut Nae, azi-dimineață, la 6,30, un actor de excepție care făcea un cuplu excepțional cu Vasile Muraru, cel care ani de zile ne-a făcut, în loc să plângem, să zâmbim, cel care în satira sa îi prinsese pe toți cei care îi simțim din când în când că ne asupresc și ‘din când în când’-ul ăsta este aproape permanent, cel care reprezenta of-ul cetățeanului de pe stradă atât de bine și atât de mucalit pe scenă”, a afirmat Alexandru Arșinel.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version