in

Bătrâna Doamnă e greu de răpus

Juventus Torino continuă să impresioneze și în acest sezon cu evoluțiile pe care le are atât în Serie A, cât și în Liga Campionilor. Deși a câștigat titlul în Italia în ultimele cinci sezoane, Bătrâna Doamnă rămâne la fel de motivată și în actuala campanie, în care ocupă primul loc în clasament, fiind totodată cu un pas în sferturile Champions League, după succesul de miercuri cu FC Porto, scor 2-0.

Meciul de pe Dragao părea ca va fi un examen foarte greu pentru echipa lui Massimiliano Allegri, care s-a văzut asediată în primele 10 minute, însă, în cele din urmă, nu a făcut decât să respecte rețeta clasică: Juventus a absorbit presiunea pe nesimțite, după care s-a instalat la cârma jocului și a obținut o nouă victorie fără gol primit. Echipa din Torino a ajuns la un nivel atât de înalt al jocului, încât, indiferent cine intră pe teren, deznodământul este același.

Cu toate că a aruncat din primul minut în atac tripleta Dybala-Higuain-Mandzukic, Allegri a primit satisfacție din partea a două rezerve, Pjaca și Alves, autorii golurilor. Asta vorbește de un lot extrem de competitiv, lucru esențial atunci când ești nevoit să lupți pe mai multe fronturi. Când o echipă are o bancă de rezerve capabilă să facă diferența într-un meci de Liga Campionilor jucat în deplasare, înseamnă că respectiva formație poate fi socotită una dintre favoritele la câștigarea trofeului, lucru subliniat de altfel și de cotele la pariuri sportive pe care le oferă bookmakerii pentru un succes al Bătrânei Doamne.

În vara lui 2014, când a venit pe banca tehnică a lui Juventus, lui Allegri nu i se dădeau prea multe șanse de reușită, întrucât Bianconerii câștigaseră deja trei titluri în Italia sub comanda lui Antonio Conte. Era de așteptat ca echipa să aibă un recul, așa cum se întâmplă de obicei după un ciclu de trei ani, însă noul antrenor a gestionat excelent situația, reușind să facă eventul (titlul și Cupa Italiei) încă din primul sezon și să califice formația în finala Ligii Campionilor, pierdută în fața Barcelonei.

Allegri este acum în situația de a scrie o nouă pagină de istorie pentru Juventus, care ar putea deveni prima echipă din Italia ce câștigă sașe titluri consecutive și trei eventuri la rând.

Juventus a dovedit și miercuri seară că face parte dintre granzii Europei, o echipă capabilă să câștige în orice context. Fotbalul european avea nevoie de o astfel de formație care, alături de Bayern Munchen și PSG, să se opună dictaturii pe care Spania a instituit-o prin echipele sale în Champions League. Competiția de elită a Bătrânului Continent a fost câștigată în ultimele trei sezoane de cluburi spaniole, Real Madrid, în două rânduri, și FC Barcelona.

Prin felul în care s-a impus în Portugalia, Juventus dă un semnal puternic în piață că este dispusă să facă toate sacrificiile pentru a ajunge din nou în ultimul act. Bătrâna Doamnă n-a mai câștigat mult râvnitul trofeu din 1996. A venit oare momentul pentru un nou triumf?

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 69 de ani pe scuter, spulberat de o mașină lângă Grosseto

«Ajutați-i pe românii sclavi din Puglia». Apelul unei românce către autoritățile române