in

Bon Jovi, concert spectacol la Bucureşti

Pentru prima dată în România, în 30 de ani de carieră, Bon Jovi a concertat, în Piaţa Constituţiei din Capitală, în faţa unui public de peste 50.000 de persoane. Trupa a susţinut, duminică, 10 iulie, un show exploziv, care a durat trei ore. Liderul trupei, Jon Bon Jovi, a fost în formă maximă, în ciuda unei operaţii chirurgicale la genunchi pe care a suferit-o la începutul lunii.


Peste 500 de persoane au lucrat la producţia acestui eveniment, considerat “show-ul muzical al anului” în România. Bon Jovi a concertat pe o scenă de 54 de metri lăţime şi 25 de metri adâncime, puterea instalaţiei de sunet depăşind 15.000 de waţi. Pe scenă a existat un ecran cu o lăţime de aproximativ 40 de metri, înscris în arcul acesteia.

Mare de fani, la picioarele rockerilor

Formaţia a venit pe scenă cu o punctualitate germanică, chiar la ora anunţată, 20.00, iar piesa care a dat startul show-ului a fost „Raise Your Hands”, fiind urmată de „You give love a bad name”. A urmat „We weren’t born to follow”, în timpul căruia pe un ecran uriaş de pe scenă au rulat imagini cu eroi moderni, precum Barack Obama, Jimi Hendrix, Martin Luther King, Bob Dylan, dar şi fotografii cu tancurile din piaţa Tiananmen din Beijing.

Un concert istoric

Chiar liderul trupei a dat timpul înapoi şi s-a oprit în 1982, pentru a cânta “Runaway”. “Restul e istorie”, a încheiat cântăreţul piesa, pentru a se lansa în melodia “We Got It Going On”, pe care a dansat, a mers dintr-un capăt în altul al scenei şi, bineînţeles, i-a pus pe spectatori să cânte. “Fraţii şi surorile mele, am călătorit mult ca să ajungem aici”, mai menţiona din când în când Jon Bon Jovi. “Cred că am nevoie de o asistentă”, a spus acesta înainte de a dezlănţui publicul pe “Bad Medicine”.

50.000 de oameni i-au cântat “La mulţi ani!”

Sărbătoritul spectacolului a fost chitaristul Richie Sambora, recent ieşit dintr-o clinică de dezintoxicare, care pe 11 iulie a împlinit 52 de ani. Fanii, dar şi colegii de trupă i-au cântat “La mulţi ani” cu această ocazie. Gestul a fost repetat şi când chitaristul şi solistul trupei au cântat, pe o pasarelă din mijlocul publicului, piesa “Bed of Roses”. Totodată, Jon Bon Jovi a luat atunci din public un steag al României cu numele trupei Bon Jovi imprimat pe pânză şi l-a pus în jurul gâtului.

Un bis cât un spectacol

După aproape două ore, rockerii au dispărut, aşa cum cere eticheta de concert, în culise, aşteptând ca publicul să ceară bis-ul. Dar bis-ul s-a transformat în “Concertul Bon Jovi – partea a doua”, căci muzicienii nu mai voiau să plece de pe scenă şi au urmat piese precum “Wanted Dead or Alive”, “Livin’ on a Prayer”, “Always”. După un număr bun de hituri, Jon Bon Jovi şi-a prezentat colegii şi, împreună, au venit să salute publicul. Pe ecranele imense de lângă scenă se putea vedea că Jon Bon Jovi şi Richie Sambora zâmbeau reţinut.

Concertul a continuat preţ de alte piese

Reverenţa către public a fost completă când Jon Bon Jovi le-a mulţumit fanilor “pentru răbdare”. Şi răbdarea acestora a fost răsplătită, la finalul celor trei ore, cu un cover al celor de la Beatles – “Twist and Shout”.

Componenţă şi discografie:

În prezent, Bon Jovi se află în plin turneu mondial, “The Circle” fiind seria de concerte cu cele mai mari încasări din 2010. De la Bucureşti, trupa americană a plecat la Dusseldorf, în Germania

Trupa este formată din Jon Bon Jovi (voce, chitară), Richie Sambora (chitară, backing vocals), Tico Torres (tobe, percuţie), David Bryan (clape, pian, backing vocals) şi Hugh McDonald (bas, backing vocals).

De-a lungul anilor, formaţia a vândut peste 120 de milioane de albume în lumea întreagă. Cele mai cunoscute albume semnate Bon Jovi sunt “Slippery When Wet” (1986), “New Jersey” (1988) şi “Keep the Faith” (1992). Cel mai recent material discografic al trupei este albumul “The Circle”, lansat în 2009.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nadia Comăneci, cel mai scump ziar din lume, “Luceafărul” şi alte 12 “Guiness World Records” româneşti

România, în topul ţărilor cu cei mai mulţi analfabeţi