in

Cât costă o incinerare în Italia?

Criza economică a afectat şi firmele de pompe funebre, scrie Panorama. Şi multe familii italiene şi străine recurg la împrumuturi sau la ajutoare de stat pentru a-i îngropa pe cei dragi.

În 2012 tot mai multe familii italiene au recurs la incinerare, datorită costurilor exagerate. Pentru o înmormântare, o societate de pompe funebre din Roma, Milano sau Torino, poate ajunge să ceară unei familii în medie 3 sau 4 mii de euro. Şi fără mare pompă, sicrie din lemn preţios sau finisări aurite. "De-a lungul anilor s-a înregistrat o creştere sensibilă a incinerărilor în special în Centrul şi Nordul Italiei", explică la panorama.it, Giovanni Pallini, director al societăţii Socrem din Torino. "Numai în capitala lombardă incinerăile au crescut cu 60%", subliniază Pallini.

O creştere semnificativă. Dar cât costă să incinerezi o persoană dragă? "Faţă de o cheltuială care oscilează între 2.500 de euro şi 5.000 de euro pentru o înmormântare normală – continuă Pallini – incinerarea este fără îndoială mult mai ieftină. La Milano, de exemplu, costă 250 de euro".

Tariful cel mai costisitor pentru incinerare este cel din Torino: "Incinerarea la Torino costă 570 de euro şi este tariful maxim prevăzut de Minister pentru incinerare – continuă Pallini – însă este justificat de un ritual de salutare a corpului şi apoi de un ulterior ritual de predare a cenuşei foarte similar funeraliilor".

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Consul român fals în mafia pompelor funebre

Ramona Bădescu, rochie semitransparentă la Miss România în Italia