in

Cauzele ascunse ale durerilor de spate şi câteva remedii simple

În afară de cauzele evidente pentru durerile de spate, ca de exemplu o geantă prea grea, specialiştii au identificat şi altele, cum ar fi folosirea smartphone-ului. Astfel de cauze trebuie identificate din timp pentru a evita durerile îngrozitoare ce pot apărea, potrivit Health.com.

Potrivit Institutului de sănătate din SUA, 8 din 10 persoane suferă de dureri de spate la un moment dat. De cele mai multe ori, durerea de spate este declanşată de ceva minor, spune Venu Akuthota, specialistă în problemele coloanei vertebrale la Spitalul din Colorado. Vă prezentăm câteva cauze neaşteptate pentru aceste dureri.

Scaunul de birou

Chiar şi un scaun scump, ergonomic poate fi nociv pentru spate, dacă stai pe el toată ziua fără pauză. Statul pe scaun nu numai că diminuează cantitatea de sânge către discurile intervertebrale, uzându-le, dar pune şi cu 30% mai multă presiune pe coloana vertebrală decât statul în picioare sau mersul, potrivit chiropracticianului Todd Sinett, din New York, autorul cărţii "The Truth About Back Pain" (Adevărul despre durerea de spate). Aveţi grijă să vă întindeţi la birou şi să vă ridicaţi din oră în oră pentru a face câţiva paşi. Indiferent ce tip de scaun aveţi, asiguraţi-vă că ţineţi capul drept, nu înclinat, atunci când scrieţi sau citiţi. Evitaţi să staţi cocoşat şi reglaţi-vă spătarul în aşa fel încât să fie uşor înclinat în spate. Tineţi picioarele cu toată talpa pe podea.

Pantofii nepotriviţi

Când purtaţi pantofi cu toc, picioarele ating pământul de la vârf şi nu prin mişcarea normală de la călcâi, suprasolicitând genunchii, şoldurile şi spatele. în plus, pantofii cu toc mută centrul de greutate al corpului, aşa că masa nu va mai fi suportată uniform de coloană, explică Sinett. Acest dezechilibru este propice instalării durerii şi rănirii. Alţi pantofi cu probleme sunt cei fără partea din spate, în care călcâiul de poate deplasa dintr-o parte în alta. Pantoful ar trebui să ţină piciorul la locul lui, pentru a-ţi proteja spatele, spune Sinett, sfâtuind totodată amatoarele de tocuri să le aleagă pe cele mai mici de 7,62 de centimetri.

Folosirea unui smartphone

Tehnologia mobilă nu a fost tocmai blândă cu spatele şi gâtul nostru, potrivit lui Heidi Prather, specialistă în medicină şi reabilitare şi profesor asociat de chirurgie ortopedică şi neurologie la Universitatea de Medicină din Saint Louis. "Suntem tot timpul aplecaţi asupra laptop-urilor, iPad-urilor şi smartphone-urilor noastre. Aceas poziţie cu capul în jos suprasolicită muşchii gâtului, iar durerea se poate extinde până în partea de jos a spatelui", explică Prather, sfătuindu-i pe utilizatorii acestor aparate să ia pauze dese şi să privească înainte, şi nu în jos, atunci când le folosesc.

Kilogramele în plus

Chiar şi câţiva centimetri în plus pe talie – fie din cauza depunerii de grăsime pe burtă, fie din cauza sarcinii – fac ca pelvisul să se încline înainte, iar restul corpului lucrează pentru a se menţine în echilibru. Aceasta poate suprasolicita partea de jos a spatelui, spune doctorul Akuthota. El recomandă următoarul exerciţiu zilnic: încordaţi-vă abdomenul (ca şi cum v-aţi pregăti să primiţi un pumn în stomac) pentru a lua greutatea de pe discurile lombare, staţi aşa 10 secunde, apoi relaxaţi-vă. Femeile însărcinate ar trebui însă să se consulte cu doctorul înainte de a face orice fel de exerciţiu.

Programul supraaglomerat şi stresul

Ca şi restul corpului, muşchii spatelui se încordează când eşti stresat, încât la un moment dat poţi avea spasme. Stresul sporeşte totodată producţia de cortizol, un hormon care favorizează inflamarea şi poate provoca durere. în plus, "stresul cronic afectează modul în care este percepută durerea", astfel încât persoanele stresate vor face mai greu faţă durerilor de spate, spune doctorul Alan Hilibrand, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei americane a chirurgilor ortopezi şi profesor la Jefferson Medical College din Philadelphia. Exerciţiile aerobice cu impact redus, pe un aparat care simulează mersul, alergarea sau urcatul pot diminua durerea, dar şi stresul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sondaj Stranieri in Italia: Doi din trei imigranţi ar vota cu centrul-stânga

Bilanţ tragic: ieri, trei români morţi la muncă în Italia