in

”Comoara” de la Auschwitz, găsită după șapte decenii. Vezi despre ce este vorba!

Comoara, rămasă ascunsă timp de 70 de ani în fundul dublu al unei căni cu smalț alb care poartă semnele timpului, a fost găsită de angajații muzeului fostului lagăr de concentrare Auschwitz în timp ce lucrau la conservarea obiectelor păstrate în muzeu.

Este vorba de un inel și de un lănțișor care au aparținut unuia dintre deportații închiși în lagărul nazist pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial. O descoperire extraordinară, nu atât pentru valoarea financiară a obiectelor, cât pentru inestimabila valoare istorică, o alta dintre multele mărturii ale umanității și vieții bărbaților și femeilor cărora oroarea Holocaustului le-a distrus viața.

Găsirea a fost absolut întâmplătoare. Odată cu trecerea timpului, cana din metal s-a oxidat și bijuteriile au devenit vizibile. Potrivit primelor analize efectuate asupra inelului și lănțișorului, acestea datează de undeva din perioada 1921-1931.

Un simbol al speranței – a explicat directorul muzeului Piotr Cywinski. Este semnul că evreii deportați erau conștienți că erau ‘jefuiți’ pe timpul deportării, dar și al speranței acestora privind viața lor”.

Cu siguranță persoana care a ascuns bijuteriile a vrut să lase un semn în speranța că, odată găsite, vor putea fi înapoiate familiei. ”Posibilitatea de a găsi rudele descendente sunt minime – spun responsabilii muzeului – fiindcă nu sunt urme pe obiecte care să permită identificarea lor”.

CITEȘTE ȘI:

V-ați întrebat vreodată de ce ceasurile din publicitate arată mereu ora 10:10? Experții au dezvăluit ”misterul”

Vă amintiți de adorabilul copil Giosuè din celebrul film ”La vita è bella”? Iată cum arată și ce face acum

Furtună asupra naționalei italiene la numai o lună până la Europene. Mafie și partide trucate

După criticile pentru slăbitul excesiv și bârfele privind trădarea soțului, Angelina Jolie face un anunț

Mădălina Ghenea, apariție răvășitoare la Cannes, într-o rochie transparentă!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Salvini: ”Trebuie să se reintroducă serviciul militar obligatoriu. Tinerii noștri trebuie să învețe să tragă”.

Se apropie primul CONGRES AL DIASPOREI. Iată primii congresmani